Foto: EPA-EFE/MARKKU OJALA

Boris Dijao, legenendarni francuski reprezentativac odlučio je da se povuče sa mesta predsednika Levaloa posle samo godinu godinu dana.

“Uprkos zadovoljavajućoj sezoni, pojavile su se teškoće između Dijaoa i određenih članova uprave u pogledu funkcionisanja kluba. Ta činjenica navela je Borisa da donese ovu odluku u intersu Levaloa. Poštujemo njegovu volju, čak i ako smo ostali bez prepoznatljivog lidera koji je cenio naš klub. Kao igrač i predsednik obeležio rad Levaloa i uvek će biti u srcu našeg kluba kog će privremeno voditi Alan Buvar”, naveo je pariski kolektiv u koji je Dijao stigao 2017. godine kao igrač, posle 14 NBA sezona, sa kratkom stankom zbog loka auta 2011.

Posle jedne igračke godine u dresu Levaloa i kratkotrajne pauze, najtrofejniji reprezentativac Francuske se u aprilu 2019. prihvatio predsedničke uloge.

Uprava kluba koji je pre stopiranja šampionata bio na četvrtom Pro A lige, gajila je velike ambicije. Pre svega planirala je da se preseli iz jednog pariskog predgrađa, Levaloa, u drugo, Bulonj, u kome se očekuje izgradnja dvorane kapaciteta 5.000 mesta, najkasnije do 2024.

Ipak, sada je jasno da se to neće desiti sa Dijaom na čelu…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar