Foto: Screenshot Twitter/Rob Perez

Lebron Džejms je u trijumfu Los Anđeles Lejkersa nad Dalas Maveriksima (138:115) učestvovao sa 22 poena, ali je uspeo da se jednom propisno izblamira. I to mu nije bio prvi put u karijeri.

Nije nikada Lebron važio za čoveka koji sjajno izvodi slobodna bacanja.

PROČITAJTE JOŠ

Zapravo je ispod NBA proseka sa tek 73,4 odsto pogođenih bacanja u karijeri, a taj broj blago oscilira iz sezone u sezonu.

Jeste unapređivao igru i uvodio različite nove napadačke opcije tokom 18 sezona u ligi, ali su mu penali ostali problem.

Upravo zbog toga mu se i dešava da sa linije za slobodna bacanja ispali „er bol“, tačnije da lopta ni ne stigne do obruča. Baš kao u noći između petka i subote protiv Dalasa:

Kao čovek koji pokriva prvenstveno pozicije krila i krilnog centra, ali može po potrebi da odigra i na ostale tri, neretko izvodi bacanja sličnije NBA centrima, nego plejmejkerima. Često su ti pokušaji tako loši da ljudi ostanu začuđeni.

Da se to desilo jednom, dva ili tri puta, podveli bi to pod statističku grešku, ovako možemo da pogledamo čitavu kompilaciju Lebronovih gafova iz Majami Hita, Klivlend Kavalirsa i na kraju Lejkersa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar