Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms ušao je u istorijske knjige NBA kao treći koji je uspeo da pređe granicu od 34.000 poena u karijeri.

Lebron je to učinio na utakmici sa Milvokijem koju je njegov tim dobio rezultatom 113:103.

Svi u „Stejpls centru“ su došli da vide Lebrona kako prelazi magičnu liniju, koju su pre njega uspeli da preskoče samo dvojica košarkaša.

U pitanju su Karim Abdul Džabar koji je postigao 38.387 poena, a drugi je Karl Meloun koji se zaustavio na brojci od 36.928 poena.

Kada je reč o Džejmsu, on je na meču sa Baksima brojao do 37 poena, a imao je i osam skokova i isto toliko asistencija i svakako uz Entonija Dejvisa bio dominantna figura meča.

Ove sezone, Lebron u proseku beleži 25,4 poena po meču. To mu je najslabiji prosek u poslednje četiri godine, ali ne treba smetnuti sa uma da ima 35 godina.

Činjenica je da je i u poznim igračkim godinama i dalje nosilac igre Lejkersa, jasno govori o njegovom kvalitetu, ali pitanje je koliko će još igrati na tom nivou.

Njegova igra u poslednje vreme ne bazira se isključivo na postizanjju poena. Ima vema solidnih 7,8 skokova po meču i trenutno je lider u NBA po proseku asistencija od 10,7 po meču.

Da bi stigao Džabara treba mu više od 4.800 poena, ali sa Lebronom se nikad ne zna… Možda i stigne do rekordne brojke.