Pre meča Los Anđeles Lejkersa i Oklahome postavljalo se samo jedno pitanje: Da li će Lebron uspeti? I jeste...

Lebron Džejms je od danas postao čovek koji je postigao najveći broj poena u istoriji NBA lige. Prestigao je rekord Karima Abdula-Džabara u porazu od Oklahome (133:130) u kom je postigao čak 38 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Uspeo je Lebron da sruši rekord iz aprila 1984. godine, a upravo je legendarni centar Lejkersa sedeo pored terena i gledao kako mu Džejms ruši rekord. Pored terena je bio Adam Silver, komesar NBA lige, koji je ušao na teren nakon istorijskog poena.

Džejmsova majka, supruga i deca su takođe bili pored terena među mnogim poznatim ličnostima koje su stigle u Kaliforniju i gotovo svima bi zastajao dah kada bi Lebron dodirnuo loptu.

Lebron nikoga nije izneverio. Već u prvom poluvremenu je postigao 20 poena, a onda je dodao još 16 u trećoj četvrtini što je bilo dovoljno za rušenje rekorda. Nakon 20 godina karijere postao je najbolji strelac lige ikada.

Meč je prekinut na 10 minuta, a bila je održana kraća ceremonija.

„Vi Lejkersi ste jedinstveni. Samo što mogu da budem u prisustvu legende kakva je Karim, to je neverovatno“, rekao je Lebron.

Trenutak kada je Lebron pogodio šut u padu i postao najbolji strelac NBA u istoriji pogledajte na početku teksta. Dugo će se pamtiti ovaj trenutak.

Pogledajte i emotivni govor Lebrona Džejmsa.

Pogledajte i listu najboljih strelaca u istoriji lige.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis)
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis)
Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis)
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis)

BONUS VIDEO Najbolji trenuci sa Ol-star meča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar