Foto: Reuters / Sarah Mills / Guliver

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms postao je najbolji strelac u istoriji NBA lige, pošto je u porazu Los Anđeles Lejkersa od Oklahoma Siti Tandera (133:130) postigao 38 poena.

On je ukupno postigao 38.390 poena, a na listi najboljih strelaca NBA lige je prestigao legendarnog Karima Abdula Džabara sa 38.387 poena.

„Kralj“ je nakon meča rekao da smatra da je najbolji igrač svih vremena, ali je dodao da će pustiti druge da donesu konačnu odluku.

PROČITAJTE JOŠ

„Želim svima da zahvalim koji su bili sa mnom u poslednjih 20 godina. Hvala svima, jer ja ništa ne bih mogao da uradim bez vas. Hvala NBA, Adamu Silveru, Dejvidu Šternu. Hvala vam što ste mi dozvolili da budem deo nečega o čemu sam oduvek sanjao“, rekao je Džejms i dodao:

„Pustiću druge da odluče ko je to, da razgovaraju o tome, to je dobra tema za ćaskanje. Odabrao bih sebe pre i protiv bilo koga ko je ikada igrao ovu igru, ali svako će imati svog favorita, svako će odlučiti za sebe. Znam šta sam donosio i šta donosim svake večeri, šta mogu da uradim na terenu. Uvek osećam da sam najbolji koji je ikada igrao ovu igru. Međutim, ima toliko velikih igrača i samo sam srećan što sam deo tog celog putovanja“, zaključio je Džejms.

Od kako je Lebron postao najbolji igrač današnjice svi ljubitelji košarke debatuju ko je bolji, Džejms ili Majkl Džordan.

Obojica su promenila stil igre i ostavili su veliki trag u NBA ligi, ali svako će imati svog ličnog favorita.

BONUS VIDEO Minut ćutanja na košarkaškoj utakmici za žrtve zemljotresa u Turskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar