Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sjajan turnir za crveno-bele koji je krunisan trofejom, ali igrači znaju da su nove obaveze i izazovi tik iza ćoška

Zvezdina misija odbrane trofeja u Kupu Radivoja Koraća uspešno je obavljena, pošto je u finalu savladana Mega sa 96:79.

Svoje utiske o finalu, ali i o celom turniru i narednim izazovima izneli su kapiten crveno-belih Branko Lazić i ponajbolji igrač na terenu Fakundo Kampaco.

„Još jedan trofej u našim vitrinama i svakako da smo zadovoljni zbog toga. Bila je teška utakmica, nije bila najsjajnija sa naše strane, s obzirom na to da smo juče imali veliku potrošnju kako fizički tako i emotivno. Najbnitnije je da smo pobedili. Čestitam celoj ekipi, klubu, navijačima, kao i ekipi Mege na sjajnom turniru. Proslavićemo u autobusu koliko trener bude dozvolio i okrećemo se sledećim obavezama“, rekao je Lazić posle finalnog meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje koji će se hitovi slušati u autobusu, Lazić je sa osmehom kratko odgovorio „Čuće se…“.

I dok je Branko Lazić sa Zvezdom već godinama unazad dominantan na ovim prostorima, Kampaco je u novom klubu osvojio prvi trofej i ovo je podstrek za nastavak sezone u kojoj će pokušati da osvoji još tri trofeja.

„Veoma smo srećni zbog prvog trofeja koji smo osvojili, toliko smo to želeli i ovo je sjajan način da se otvori sezona, to je za nas velika motivacija. Navijači su bili fantastični, bili su naš šesti igrač i oni su deo našeg tima, velika su nam motivacija“, rekao je Kampaco.

Već se okrenuo meču sa Albom u okviru Evrolige u petak.

„Mislim da nas čeka duel sa Albom, malo ćemo uživati u ovome pa se nadam da ćemo u dobrom raspoloženju igrati sa njima u Evroligi i nadam se da ćemo i pobediti“, kaže Kampaco.

Crvena zvezda vs Mega Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na pitanje kakav je osećaj nakon dobijenog derbija sa Partizanom u polufinalu, odgovorio je sledeće:

„Sjajan… Bio sam toliko emotivan, a ljudi su bili ludi i na kraju smo najbolje prošli i pobedili“, smatra argentinski igrač.

Kampaco još uvek nema prava nastupa u Evroligi za Zvezdu, ali se suspenzija ukida krajem februara i Argentinac će uskoro moći da pomogne svom timu, a u Nišu je pokazao da ima formulu za uspeh, pogotovo u polufinalu sa Partizanom.

BONUS VIDEO Luda trojka Vildoze raspalila Pionir i oduševila Kampaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar