Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Nije bilo mnogo dileme ko je pobednik u ovoj kategoriji.

Finski košarkaš Lauri Markanen proglašen je igračem koji je najviše napredovao u NBA ligi, objavili su iz tog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Momak koji je kraj sezone iskoristio da ode i odsluži vojni rok, ošišao se i vest o nagradi dobio sa zaduženom vojničkom uniformom.

„Niste me probudili u dva ujutru bez ikakvog razloga. Osećaj je odličan, velika je privilegija biti u ovoj poziciji“, poručio je Markanen.

Krilni centar Juta Džeza je ove sezone iza sebe ostavio Šej Gildžes-Aleksandera, Džejlena Bransona, Mikala Bridžisa, Nika Klakstona i ostale igrače, među kojima su i već formirane zvezde poput Dierona Foksa.

Lauri je na 66 utakmica ubacivao prosečno 25,6 poena, imao je 8,6 skokova i 1,9 asistencija po meču uz šut iz igre 49,9 posto.

To je ogroman skok sa prošlosezonskih 14,8 poena po utakmici, a čak i u najboljoj sezoni u NBA ligi (2018/2019) do ove sada, Markanen je ubacivao 18,7 poena.

Brojke iz ove sezone su mu donele i prvi Ol-star nastup, mada Džez koji je rasformirao ekipu nije uspeo da se domogne plej-ofa.

BONUS VIDEO: Sudijska greška koja je koštala Partizan petog mesta na meču Makabija i Real Madrida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar