Foto: Peđa Milosavljević /STARSPORT

Povreda kolena u Realu, oporavak, dve izgubljene godine, teška saobraćajna nesreća, smrt oca... Ognjen Kuzmić je toliko lošeg preturio preko glave da je mnogo za tri života, a ne za tri godine.

“Šta čovek da kaže na to? Da je moglo bez toga, moglo je. Ali, šta da se radi. Bilo, pa prošlo. Važno je da sam sve to ostavio iza sebe. Pokušavam da se ne vraćam previše, ali i da iskoristim iskustvo koje sam stekao. Na to je sada došao i ovaj virus, koji je sve paralisao. Na kraju, sve se svede na to da je porodica stub života”, rekao je Kuzmić za Sportski žurnal.

Koliko god želeo da ostavi prošlost iza, Kuzmiću se dešava da uzdahne duboko i da mu se vrate slike svega što je prošao. Osmeh dok priča o tome, jasno govori da mu ti trenuci ne padaju teško.

“Šta god da mislim i do kog god zaključka da dođem, vreme ne mogu da vratim. Sigurno neću dozvoliti da me to sputava na bilo koji način. Nema tu neke mudrosti. Možeš da se predaš ili da se boriš. Odluka je za mene bila laka. Najteže je vratiti se fizički, a posle i psihički. A, to vuče jedno drugo. U svakoj muci imao sam podršku najbližih i to mi je pomoglo da pobedim. Porodica mi je pomogla da sačuvam glavu, a za trening nema pomoći. To je do tebe”, dodao je Kuzmić, koji se prošlog leta vratio u Crvenu zvezdu.

Neposredno pred Kup Radivoja Koraća odlučio je da do kraja sezone odigra za FMP, kako bi sa crveno-belima spremnije dočekao iskušenja u sledećoj sezoni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram