Toni Kukoč
Foto: Printscreen Profimedia/video

Toni Kukoč ovih dana je gost u Beogradu gde je između ostalog gledao i utakmicu Partizana i Olimpijakos au Evroligi.

„Grobari“ su legendu jugoslovenske i hrvatske košarke dočekali velikim aplauzom.

Kukoč je u razgovoru za „Sportski žurnal“ otkrio da je mogao svojevremeno da zaigra baš za crno-bele.

„Mogao sam da budem igrač Partizana. Tačnije, mogli smo Dino Rađa i ja da budemo igrači Partizana. Moglo je da se desi, ali nije“.

Zatim je pojasnio celu situaciju.

„Ne znam koliko je to zaista tajna. Dok smo Rađa i ja bili u Puli na pripremama reprezentacije došao nam je Dragan Kićanović i predložio da pređemo u Partizan. Kića je tada bio direktor kluba, a nas dvojica igrači Jugoplastike koja nam još nije nudila ugovor. Lepo nas je nagovarao, rekao da je sve pripremljeno, da će sve biti brzo završeno. Onda smo nas dvojica zvali kućama i rekli roditeljima da imamo ponude za prelazak u Partizan. Ja sam rekao da hoću da idem. Onda su naši roditelji zvali ljude iz Jugoplastike, a oni čim su čuli šta se dešava zvali su nas i rekli da se vratimo u sobu, zaključamo i da ne izlazimo dok oni ne dođu. Tako smo i uradili. Zaključali smo se u sobi i ostali igrači Jugoplastike“.

Tako su i Rađa i Kukoč uspeli da zaobiđu govore mržnje i da ne zauzmu nijednu stranu prilikom raspada Jugoslavije.

„Možda zato što sam otišao 1991. Nisam imao vremena da se bilo kome zamerim. Rat nisam mogao da zanemarim, da se pravim da ne postoji, ali mogao sam više da igram košarku i da se brinem o ljudima sa kojima sam odrastao“, rekao je Kukoč.

BONUS VIDEO  Kukoč: O ostalima iz generacije sa kojima se čuje, o mlađoj generaciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare