Foto: KSS

Košarkaši Srbije spremaju se za kvalifikacioni turnir koji u Beogradu počinje od 29. juna i traje do četvrtog jula, a Košarkaški savez Srbije je objavio satnice mečeva.

Utakmice se igraju u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a Srbija je prvo smeštena u grupu A gde su još Dominikanska Republika i Filipini.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle tih utakmica igraju se polufinala, a onda finale u kom će jedna od dve najbolje selekcije izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

U grupi B su Italija, Portoriko i Senegal i Italijani su najozbiljniji kandidati da se uz Srbiju nađu u finalu.

Srbija prvi meč igra u utorak protiv Dominikanske Republike od 20 sati i 15 minuta. Prvi meč pre toga igraju Portoriko i Senegal, koji otvaraju turnir.

Naš nacionalni tim svoj drugi meč igra u sredu u istom terminu, od 20.15 protiv Filipina. Polufinala su zakazana za subotu kada prvi iz grupe A igra protiv drugog iz grupe B.

Istog dana prvoplasirani iz grupe B igra protiv drugoplasiranog iz grupe A. Finale je na programu u nedelju od 20 sati i 30 minuta.

Ukoliko se plasira na Olimpijske igre, Srbija će u Tokiju igrati u grupi sa Australijom, Nigerijom i pobednikom turnira u Splitu, gde igraju Hrvatska, Nemačka, Meksiko, Tunis, Brazil i Rusija.

„Orlovi“ na kvalifikacioni turnir idu u sastavu: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Stefan Jović, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Filip Petrušev i Boban Marjanović.

RASPORED:

Utorak 29. jun

16.30: Portoriko – Senegal

20.15: Dominikanska Republika – Srbija

Sreda 30. jun

16.30: Senegal – Italija

20.15: Srbija – Filipini

Četvrtak 1. jul

16.30: Italija – Portoriko

20.30: Filipini – Dominikanska Republika

Subota 3. jul

Polufinale A1 – B2

Polufinale B1 – A2

Nedelja 4. jul

20.30: Finale

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar