Foto: Promo

Grčku klupsku košarku uveliko trese ogromna kriza, sigurno najveća u ovom milenijumu.

Posle odluke većinkog vlasnika Panatinaikosa, Dimitrisa Janakopulosa da zbog finansijskih gubitaka proda akcije kluba, te odluke uprave da od Evrolige zatraži izlazak iz takmičenja, vlasnici Retimna i Ifaistosa, prema pisanju „Eurohoops“, obavestili su nacionalnu ligu da će napustiti takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

Iako za sada nije zvanična, ova vest je šokantna za ljubitelje košarke u Grčkoj, jer se radi o dva kolektiva koja nemaju nikakva dugovanja, odnosno važe za finansijski najstabilnija u Grčkoj.

Kako se može čuti, Kostas Zabanakis, vlasnik i glavni finansijer Retimna, napustio je klub jer nije imao podršku lokalnih vlasti, ali pre svega, procenio je da najelitnije grčko takmičenje sve više gubi vrednost, dok et troškovi uvećavaju (samo garancija za Ligu iznosi 200.000 evra, dok je minimalan propisani budžet 800.000 evra).

Stoga se klub odlučio na dobrovoljno izgnanstvo u drugi rang takmičenja.

Iako je Ifaistos najavio pres konferenciju za sledeću nedelju, na ostrvu Limnos, odakle je klub, svi već znaju da je vlasnik Sipros Buburas rešio da okrene leđa „Bogu vatre“ (Ifaistos), pošto su lokalne vlasti njemu okrenule leđa. Takođe, poput Zabanakisa, ne vidi potrebu da troši novac u eliti koja se sve više srozava…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar