Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

Košarkaši Finiksa pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 130:103 za 4-2 i prvo finale NBA lige od 1993. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Posle slavne generacije koja je imala nesreću da stasa u vreme slavnih Čikago Bulsa, Finiks je prvi put napravio ekipu za prsten, a u poslednjem meču protiv Klipersa, predvodio je Kris Pol sa 41 poenom (7/8 za tri), uz četiri skoka i osam asistencija, Devin Buker je bio strelac 22 poena.

Moris je predvodio Kliperse sa 26 poena, Džordž je imao 21 poen i 9 skokova, a veliki učinak imao je u Finiksu i Ejton sa čak 17 skokova uz 16 poena.

Poslednju šansu za egal Klipersi su izgubili krajem treće deonice pri 89:82, tada je Finiks napravio seriju 10:1 i kasnije otišao na maksimalnih +28.

Emotivna je ovo noć bila za Krisa Pola, posle 123 plej-of utakmice u 16 sezona, jedan od najboljih plejmejkera u NBA ligi ostvario je san da zaigra u finalu, u svojoj 36. godini.

Posebno je upečatljivo što je 31 poen ubacio u drugom poluvremenu, pokazao je da mu godine ništa ne mogu i da je spreman da napadne prsten.

Na kraju je održao dirljiv govor, zahvalio se navijačima Klipersa na svemu u šest zajedničkih godina (2011-2017), a potom okrenuo svojoj ekipi i treneru, podsetivši se i svih povreda, operacije i bolnih poraza.

Sansima je preostalo da odgledaju završnicu serije Milvoki – Atlanta, u kojoj je trenutno 2-2.

Naredni meč igra se u Milvokiju u petak od 2.30.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar