Fot: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Košarkaši LA Klipersa pobedili su Dalas 111:97 i tako stavili tačku na jednu od najzanimljivijih četvrtfinalnih serija plej-ofa.

Za onaj lepši deo serije pobrinuo se Luka Dončić koji je i u poslednjoj epizodi odigrao maestralno. Sa 39 poena, 9 skokova, 9 asistencija pokušavao je slovenački reprezentativac da bar za još jednu utakmicu produži ovosezonsku bajku Dalasa.

PROČITAJTE JOŠ

Na žalost brojne publike, nije uspeo. Realno, bez Kristapsa Porzingisa, nije ni mogao. A i Klipersi su se trudili na sve načine, sportske i nesportske da ga zaustave u nameri.

Markus Moris je žestokim faulom, zbog kojeg je „popio“ isključenje, zapravo pokazao koliki je strah Klipersa od Luke, ali i nagovestio čvrstu nameru tima iz Los Anđelesa da u šestoj utakmici završi četvrtfinalni posao, koji je, bar prema njihovom mišljenju, trebalo da bude ranije gotov.

Najproduktivniji u redovima Klipersa koji će u polufinalu igrati sa boljim iz serije Denver – Juta (trenutno je 2-3) bio je Kavaji Lenard sa 33 poena, 14 skokova, 7 asitencija i 5 ukradenih lopti. Ivica Zubac je dodao dabldabl učinak od 15 poena i 11 skokova, dok je Pol Džordž upisao 15 poena, 9 skokova i 7 asistencija.

Na drugoj strani, uz pomenutog Dončića, najefikasniji kod Dalasa bili su Dorijan Fini-Smit sa 16, Tm Hardavej sa 10, Maksi Kleber sa 9 i Boban Marjanović sa 8 poena u 6 skokova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar