Bogdan Bogdanović, Atlanta Hoks Milvoki Baks
Foto: Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson)

Bogdan Bogdanović neprestano nastavlja da radi na sebi, a njegova nova, unapređena dimenzija u igri nije poznata mnogim ljubiteljima košarke u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Bek šuter Atlanta Hoksa zablistao je od kada je Nejt Mekmilan preuzeo klupu ovog tima početkom godine. Od tog momenta tim iz Atlante ima jedan od najboljih skorova u čitavoj ligi, a jedan od „krivaca“ je upravo srpski as.

Bogdan je dobio akcije koje se igraju specijalno za njega, pa ih sve češće nazivaju „Bogi bucket“.

Uglavnom do pozicije za šut dolazi nakon izlaska iz jednog ili dva bloka, ili tako što raširi igru, pa nakon pik en rola saigrača postaje treća opcija koju najčešće traže.

Ipak, u turbulentnoj sezoni Atlante videli smo još jednu stranu Bogdanovića koja je često nepravedno zapostavljanja. Bivši igrač Partizana i Fenerbahčea je uvek imao daleko veći napadački arsenal od odbrambenog, ali je i u defanzivi dramatično napredovao. Iako se pamte neke njegove ukradene lopte i u crno-belom dresu.

Tako poslednji presek NBA lige govori da je Bogdan sakupio najviše ukradenih lopti u plej-ofu (26), iako na poslednjem meču protiv Baksa nije uspeo niti jednom da ukrade loptu rivalima.

Bogdanović je često igrao na liniji dodavanja i tokom sezone, a i tada je imao jedan od boljih učinaka u ligi (1,1 ukradena lopta). Ipak, u plej-ofu je dodatno podigao nivo igre (1,5 ukradena lopta). U doigravanju su njegova češća pomaganja igračima u reketu, pogotovo tokom serije sa Milvokijem koji veliki deo svojih poena postiže upravo na ovaj način.

Poznat je Bogdan kao veliki radnik, a problemi sa povredama kolena usporili su možda i njegov veći napredak. U trenutku kada je Trej Jang, prva zvezda Hoksa, završio van terena zbog ozbiljne povrede, srpski as je preuzeo ulogu vođe.

Mentalitet koji je gradio u Partizanu i Fenerbahčeu učinio je da savršeno „popuni cipele“ i da dodatno unapredi sebe i saigrače.

Prosečno igra oko 33 minuta po susretu u plej-ofu, a minutaža mu je smanjenja u poslednjih 5,6 mečeva zbog problema sa povredom. Ipak, to nije značilo i kraj sezone za njega jer je odlučio da uradi sve da pomogne saigračima da naprave istorijski uspeh plasmanom u finale, pa čak i da napadnu titulu protiv Finiksa.

Bogdanović uprkos brojnim povredama igra sezonu karijere (dva puta proglašen za najboljeg igrača nedelje u Istočnoj konferenciji), a na terenu radi sve što može da ga učini još jednom zvezdom lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar