Foto: Youtube.com

Košarkaši Žalgirisa deklasirali su Fenerbahče sa 99:62 u 15. kolu Evrolige, pa ni trener turskog tima Igor Kokoškov nije bio raspoložen za pitanja. Ipak, na sva je odgovorio detaljno i potvrdio da je veliki profesionalac.

PROČITAJTE JOŠ

„Nema mnogo toga da se kaže posle ovakve utakmice. Vidite samo krajnji rezultat. Jedina stvar koju mogu da kažem je – čestitke Žalgirisu i treneru Martinu Šileru na odigranoj partiji večeras. Igrali su kao tim. Igrali su zajedno. Ako bih rekao da su zaslužili pobedu, to je čak i potcenjivački, nedovoljno. Ponavljam, krajnji rezultat sve govori. Ako niste gledali utakmicu, konačni rezultat vam govori šta se dogodilo“, rekao je Kokoškov.

Na kraju, videlo se da Kokoškov više nije raspoložen da odgovara na pitanja, ali je smogao snage, usput odavši priznanje predstavnicima medija koji su mu se obratili.

Partija njegovih izabranika ga je dotukla, ali je pristao na kraju još da prokomentariše sadašnju Evroligu, s obzirom na to da nije potpuni „novajlija u Evropi jer je vodio nacionalne timove“.

„Vi momci stvarno volite košarku, posle mog poraza od 40 razlike, i dalje imate pitanja. Odajem vam priznanje za to“, odgovorio je Kokoškov.

„Ovde je potpuno drugačije iz mnogo razloga, trebalo bi o tome na košarkaškoj klinici pričati. Ali trudim se da se prilagođavam, da forsiram moj stil košarke. Ima timova koji igraju u prilično različitim stilovima košarke, pokušavam da se adaptiram. Ali to je duga priča, i stvarno je velika razlika između evropske košarke i NBA“, naveo je Kokoškov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar