EPA-EFE/CJ GUNTHER

Igor Kokoškov objavio je prvi spisak igrača kao selektor Srbije, a na koje će računati u prvom “prozoru” kvalifikacija za Evrobasket 2021.

Košarkaška reprezentacija Srbije započinje život posle odlaska Aleksandra Đorđevića sa klupe.

Na njegovo mesto došao je Kokoškov, koji će prvi izazov imati na početku puta ka Evropskom prvenstvu.

„Orlovi“ će na startu kvalifikacija za EP 2021. odigrati mečeve u Finskoj (20. februar) i protiv Gruzije (23. februar) u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Na spisku Kokoškova su: Miloš Teodosić (Virtus Bolonja), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Nikola Rebić (Jenisej), Dejan Todorović (Andora), Aleksa Avramović (Estudijantes), Marko Simonović (Cedevita Olimpija), Dejan Kravić (Obradoiro), Dalibor Ilić (Igokea), Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović, Rade Zagorac, Novica Veličković (Partizan), Aleksa Radanov, Stefan Đorđević (FMP) i Ognjen Dobrić (Crvena zvezda).

Reprezentativci će se okuputi u Beogradu 16. i 17. februara, u zavisnosti od klupskih obaveza, a Kokoškov će se prvi put od imenovanja za selektora obratiti javnosti u ponedeljak.

S obzirom na to da je 25. kolo Evrolige na programu 20. i 21. februara, jasno je zašto na spisku, osim Dobrića, nema igrača iz najelitinijeg klupskog takmičenja. Takođe, od ranije je poznato da NBA ritam ne dozvoljava košarkašima iza najjače lige na svetu da se pojave na “prozorima” za Evrobasket tokom klupske sezone.