Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Igor Kokoškov, selektor košarkaške reprezentacije Srbije je pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koji se igra od 29. juna u Beogradu saopštio da zbog povreda neče moći da računa na još dvojicu igrača jer zbog povreda neće biti Nikole Milutinova i Branka Lazića.

PROČITAJTE JOŠ

„Milutinov je sa reprezentacijom ali iz tehničkih razloga nije sa nama i radi po individualnom programu. Moram da podelim i lošu vest. Branko Lazić ne može da nastavi zbog problema sa povredama. To je informacija od pre par sati, jednostavno nije mogao da nastavi pripreme“, rekao je Kokoškov.

Sa spiska je precrtani Vanja Marinković pa je ostalo još 13 imena.

„Imamo 13 igrača. Imamo još večerašnji trening i posle sastanaka i dogovora ćemo odrediti ko neće ući u 12, ali će taj igrač biti sa timom i biće razmatran za nastavak leta“, istakao je selektor Srbije.

To znači da će stručni štab na raspolaganju imati sledeće igrače: Miloš Teodosić, Filip Petrušev, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Dragan Milosavljević, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dejan Davidovac, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić, Dalibor Ilić i Boban Marjanović.

Turnir se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a Srbija će igrati u grupi A sa Filipinima i Dominikanskom Republikom dok su u grupi B Italija, Senegal i Portoriko. Po dve ekipe idu u polufinale, a samo pobednik turnira ide na Olimpijske igre.

Reprezentacija Srbije prvi meč igra u utorak 29. juna od 20.15 protiv Dominikanske republike, dok dan kasnije u sredu u istom terminu igraju protiv Filipina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare