Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Kraj bolnog sudskog procesa.

Supruga tragično nastradale NBA zvezde Konbija Brajanta dobila je na sudu ogromnu odštetu na osnovu tužbe zbog procurelih fotografija helikopterske nesreće 2020. godine u kojoj su poginuli američka košarkaška zvezda i njegova ćerka Đijana.

PROČITAJTE JOŠ

Vanesa Brajant (40) rekla je da je imala napade panike nakon što je saznala da su podeljene slike koje su snimili zamenici šerifa okruga Los Anđeles i vatrogasci.

Savezna porota je sada rekla da okrug mora platiti gospođi Brajant za emocionalnu bol.

Kristofer Česterr koji je u padu helikoptera igubio suprugu i ćerku biće plaćen 15 miliona dolara

Muž gospođe Brajant Kobi Brajant (41), ćerka Đana (13) i šest porodičnih prijatelja poginuli su kada se njihov helikopter srušio u Kaliforniji u januaru 2020.

Izveštaj Los Anđeles tajmsa u kojem se tvrdi da su zaposleni u okrugu snimili fotografije na mestu nesreće i podelili ih sa drugima razbesneo je porodice žrtava.

Prošlog novembra, okrug je pristao da plati 2,5 miliona dolara zbog nevolje koju su izazvali za dve porodice koje su izgubile rođake u nesreći – ali je gospođa Brajant odbila da se nagodi.

Jecajući na klupi za svedoke prošle nedelje, Vanesa Brajant se prisetila da je bila kod kuće sa svojom drugom decom kada je čitala priču LA Tajmsa.

„Izjurila sam iz kuće i otrčala u stranu kuće da me devojke ne vide. Htela sam da potrčim niz ulicu i samo vrištim“, rekla je.

Foto: REUTERS/Mario Anzuoni

Vanesa Brajant je rekla da se osećala „zaslepljeno, razoreno, povređeno i izdano“ zbog vesti o curenju informacija i „živi svaki dan u strahu od pojavljivanja ovih slika na društvenim mrežama“.

„Nikad ne želim da vidim ove fotografije. Želim da pamtim svog muža i ćerku onakvima kakvi su bili“.

Kako piše CNN, Vanesa Brajant je odmah po čitanju presude zagrlila svoje advokate. Dok je nastavila da plače, Brajant je zatim u suzama zagrlila svoju ćerku Nataliju. Napustila je sudnicu bez davanja izjave.

„Ovaj slučaj je oduvek bio o odgovornosti. A sada se porota jednoglasno izjasnio“, rekao je njen advokat Luis Li.

Advokat okruga Mira Hašmal je u saopštenju navela da, iako se ne slažu sa nalazima porote o odgovornosti, veruje da novčani iznos pokazuje da porotnici nisu verovali da dokazi podržavaju zahtev tužilaca od 75 miliona dolara za emocionalni stres.

Foto: Instagram/Vanessabryant

„Razgovaraćemo o sledećim koracima sa našim klijentom. U međuvremenu, nadamo se da će porodice Brajant i Čester nastaviti da zaceljuju rane od svog tragičnog gubitka“, navedeno je u izjavi.

Vanesa Brajant je nakon presude stavila na Instagram fotografiju Kobija i Đijane uz komentar „Sve za tebe! Volim te! PRAVDA za Kobija i Điđi!“.

BONUS VIDEO Legendarni Kobi Brajant

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar