Josip Sesar; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Trener Cibone prvi favorit

Potraga za trenerom koji bi želeo da sedne na klupu košarkaške reprezentacije Hrvatske traje već mesecima, a sledeće nedelje trebalo bi da bude poznato i ima novog selektora.

Hrvatska košarka već dugo nije na dovoljno visokom nivou da bi se sanjale evropske i svetske titule, a nakon kraha na Evrobasketu prošle godine klupu je napustio Damir Mulaomerović.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksandar Aco Petrović vratio se u reprezentativnu košarku, privremeno je bio i trener, ali sada se pominje pet novih kandidata. Petrović je uskočio u ulogu sportskog direktora Saveza, te je nedavno otkrio da su obavljeni svi potrebni razgovori sa kandidatima i da će u sredu predlog biti na stolu, a čelnici Saveza odlučiti kome se daju „ključevi“ reprezentacije.

Hrvatski „Germanijak“ i litvanski „Basket News“ prenose da je glavni favorit u trci za mesto selektora Josip Sesar, trenutni trener Cibone, od koje je izvukao maksimum ove sezone u ABA ligi uprkos lošoj finansijskoj situaciji.

Sesar je sa Petrovićem već sarađivao, pošto mu je u prethodnom periodu bio pomoćnik i dobro je upoznat sa sistemom rada, ekipom i atmosferom u svlačionici.

Osim Sesara, kao kandidati su se još pominjali i Jurica Golemac, doskorašnji trener Cedevite Olimpije, aktuelni selektor Belgije i trener Ostendea Dario Đerđa, ali i Igor Miličić, selektor Poljske, kao i Neven Spahija, koji je ipak skloniji klupskim angažmanima.

BONUS VIDEO Prvi poeni Fakunda Kampaca u Evroligi za Zvezdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar