Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Atinski Olimpijakos pregovara sa Kostom Kufosom u vezi sa njegovim dolaskom u Pirej, a grčki mediji navode da je dogovor blizu.

Grčka Gazeta piše da će grčko-američki centar doći u Olimpijakos, pošto je trenutno slobodan igrač posle sezone u CSKA iz Moskve.

PROČITAJTE JOŠ:

Kufos je nameravao da se vrati u NBA ligu, ali je to manje verovatna opcija, iako Kosta ima desetogodišnje NBA iskustvo.

Grčki reprezentativac je bio u vezi sa Olimpijakosom i 2008. godine pre nego što ga je kao 23. pika na draftu te godine izabrala Juta Džez.

Kosta je do sada odigrao 17 utakmica u Evroligi i na tih 17 mečeva je prosečno beležio 4,7 poena i 2,8 skokova na svega 9,3 minuta po meču.

S obzirom na to da će Hasan Martin, centar Pirejaca verovatno biti odsutan duže vremena zbog povrede kolena iz meča sa Anadolu Efesom, sva je prilika da će Kufos biti rešenje.

Spekuliše se da će dogovor sa Kufosom biti opcija za sezonu 2021/2022. Atinjani imaju vremena do 24. februara da reše pitanje centra, pa će do tada i Kufos doći u „Dvoranu mira i prijateljstva“.

Da podsetimo, Kufos je do sada igrao sa Jutu, Minesotu Timbervuls, Denver Nagetse, Memfis Grizlise, Sakramento Kingse i CSKA iz Moskve. Tokom boravka u Kingsima, igrao je zajedno sa Nemanjom Bjelicom i Bogdanom Bogdanovićem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar