Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Dok četiri tima biju bitke u finalima konferencija, ostatak NBA ekipa razmišlja o budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je i u Sakramentu, koji bi prema pisanju kalifornijskog odeljka „NBC sports“ mogao da ponudi Diaronu Foksu maksimalan petogodišnji ugovor u visoni između 150 i 180 miliona dolara.

„Ovaj tim je pokazao nekoliko bljeskova prošle godine. Mislim da je Diaron sigurno veliki mladi talenat i da će njegova brzina u ofanzivi biti katalizator za to kako trener Valton i ja zamišljamo da tim ide ka gore, stvarajući prostor za trojke“, rekao je nedavno novi genelani menadžer Kingsa Monti Mekner

Mekner je stigao iz Hjustona koji je sezonu završio kao treći u NBA ligi po tempu i prvi u pokušajima za tri poena, uz više od 45 šuteva iza linije 7,24m po meču. Želi da i Sakramento igra tako.

Stoga Mekner ove sezone mora uveliko da se posveti bivšem plejmejkeru Kentakija, a kako su izvori „NBC Sports“ potvrdili, Kingsi su pod prethodnim rukovodstvom, već razgovarali sa Foksovim agentom o produžetku saradnje posle predstojeće sezone.

U zavisnosti od toga koja će biti visina seleri kepa, Foks će ispuniti uslove za petogodišnji maksimalni ugovor vredan između 150-180 miliona dolara. Tražiće i verovatno će dobiti ono što je maksimalno dozvoljeno kolektivnim ugovorom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar