Foto: AP Photo/David Zalubowski

Kentavijus Koldvel-Poup, košarkaš Denver Nagetsa krenuo je stopama Nikole Jokića i kad je reč o sportskoj opremi.

Jokić je krajem prošle godine postao zaštitno lice kineskog brenda sportske opreme 361, koji je srpski košarkaš uzeo umesto dosadašnjeg sponzora, Najkija.

I dok je Jokić krenuo tragom Arona Gordona, takođe saigrača iz Denvera, jasno je da Kinezi pokušavaju da „utvrde busiju“ u timu šampiona NBA lige.

Osim Jokića, Gordona i sada Koldvel-Poupa, sarađuju i sa Spenserom Dinvidijem u NBA ligi gde će tek probati da šire svoj uticaj.

Jokić će od njih dobiti svoju ličnu seriju patika, što se nije desilo za sve godine koliko je nosio opremu američkog brenda.

Moćnog sponzora je zamenio novim i taj potez bi mogao da mu donese bogatstvo, baš kao što je svojevremeni izbor Under Armoura bio plodonosan za Stefa Karija iz Golden Stejt Voriorsa.

Spomenutig kineski brend ima 7.950 prodavnica širom planete (najviše u Kini čak 6.000), ima 20 godina i prvi put je prikazao svoju patiku na nogama Jokića protiv Reptorsa.

Još uvek nije poznata svota koju će Jokić zaraditi, ali se pretpostavlja da je to jedna od najvećih suma novca u ligi od sponzora u ovom trenutku.

BONUS VIDEO: NBA – Atlanta Hoks vs Los Anđeles Lejkers

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar