Foto: Youtube.com

Sedmočlana porodica Tasić iz sela Gornje Močare, opština Kosovska Kamenica, na Kosovu i Metohiji, sa velikim ushićenjem dočekala je useljenje u svoj novi dom, zahvaljujući humanitarnoj akciji u koju se uključio košarkaš Marko Kešelj.

Zahvaljujući onlajn donatorskoj večeri koja je održana početkom septembra, u organizaciji proslavljenog košarkaša Marka Kešelja i humanitarne organizacije Srbi za Srbe, sredstva koja su tom prilikom prikupljena, bila su dovoljna da se Tasićima izgradi i potpuno opremi nova kuća.

PROČITAJTE JOŠ

Svečanom trenutku, zbog teške situacije izavane koronavirusom i mera koje su donešene, prisustvovala je manja grupa članova organizacije Srbi za Srbe i Eparhijske humanitarne organizacije Majka devet Jugovića iz Gračanice koja je i logistički podržala ovu akciju.

Podsetimo, ove godine, odlučeno je da se ne prekida kontinuitet u organizovanju donatorskih večeri. Poštujući propisane mere, drugo po redu, ovoga puta onlajn donatorsko veče, emitovano je direktno na društvenim mrežama Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, pa su gledaoci bili u prilici da slanjem SMS poruka na broj 7763 učestvuju u prikupljanju neophodnih sredstava. Nakon što je, prošle godine, izgrađena kuća desetočlanoj porodici Savić iz sela Koretište kraj Gnjilana, pristojne uslove za život i odrastanje dobila je još jedna porodica koja živi na Kosovu i Metohiji.

„Teška vremena rađaju heroje, teška vremena rađaju velika dela. Uspeli smo u ovim izazovnim vremenima da organizujemo drugo donatorsko veče po redu, da ono preraste u tradiciju. Zahvaljujem se svim donatorima i ljudima dobre volje koji su nam pomogli da i ova naša akcija bude uspešna, da porodica Tasić dobije krov nad glavom i priliku da njihova deca odrastaju u humanim uslovima“, rekao je Marko Kešelj.

Porodici Tasić kuća je izgrađena nedaleko od srednjevekovnog manastira Ubožac, u mestu Gornje Močare u opštini Kosovska Kamenica. Pored majke Dragane i oca Dragana porodicu čini i njihovo petoro princeza – Bojana (12), Anđela (9), Tamara (7), Milica (5) i Jovana (8 meseci). Žive od poljoprivrede, socijalne pomoći i dečijih dodataka. Kako su rekli, nova kuća im je najveći podsticaj da nastave život na svom vekovnom ognjištu.

„Zahvaljujem se svim donatorima što su nam omogućili da se danas uselimo u novi dom. Mi smo složna porodica i ovo je veliki korak napred za sve nas. Devojčice su presrećne“, skromnim glasom, vidno uzbuđen, rekao je otac Dragan.

Za uspešnu realizaciju izgradnje i opremanja kuće porodici Tasić utrošeno je 30.000 evra, dok je firma Dinamik trejd iz Zvečana obezbedila donaciju u vidu izrade i ugradnje nove PVC stolarije.

„Trudićemo se da svake godine u Beogradu organizujemo humanitarna okupljanja sa ciljem da našoj braći i sestrama na Kosovu i Metohiji pomognemo. Veliko hvala gospodinu Kešelju koji nas sve okuplja i uz čiju pomoć smo i ove godine uspeli da organizujemo ovaj veliki događaj. Takođe, hvala i svim našim donatorima, priložnicima, posebno, gospodinu Aleksandru iz Temišvara koji je donirao gotovo polovinu neophodnih sredstava“, rekao je predsednik organizacije Srbi za Srbe, Igor Rašula.

I ove godine, ova organizacija napravila je veliki iskorak u isporučenoj pomoći na Kosovu i Metohiji. Pored redovnih akcija, organizovane su i velike akcije pomoći u vidu renoviranja, adaptacije i izgradnje novih kuća za nekoliko ugroženih porodica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare