Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Svetislav Pešić, novi selektor Srbije, priznao je da je porodica imala veliki uticaj na odluku da preuzme nacionalni tim.

PROČITAJTE JOŠ

Uz njega su bili Saša Danilović, predsednik KSS, i novi direktor reprezentacije Dragan Tarlać.

Sve je spremno za novi ciklus, a Kariju motivi ne manjkaju.

„Siguran sam u ono što znam, a to je da ovi ljudi koji su levo i desno od mene, Saša Danilović i Dragan Tarlać, novi direktor reprezentacije, da će mi dati podršku. Svima treba podrška, mislim da smo se dobro našli, imamo i ljude koji su bivši igrači… Ono što ste želeli, dobili ste, košarka treba da pripadne košarkašima, tu su Nenad Krstić, Bolić, Taki desno, Saša levo. Svi smo neki košarkaši bili, potičemo iz tog sveta. Dajte nam podršku i biće sreće neke i rezultata. Sve se menja, pa se i mi moramo malo menjati. Da se prilagođavamo, ovo je Srbija, nije više Jugoslavija odavno. I u košarkaškom smislu. Meni će sigurno biti potrebno malo vremena, zato sam i u dogovoru sa Sašom produžio ovo dogovaranje“, rekao je Pešić.

Onda je otkrio i važnu ulogu familije.

„Ja sam uvek govorio da nam treba trener koji treba da provede vremena na terenu i to znači da sam u poslu i da radim. Morao sam poduže da razmišljam, bilo je ispitivanja javnosti, a vidim da je javnost bila zadovoljna, počeli su da se javljaju prijatelji, kolege. Ja ne živim ovde i sada ću najviše vremena provoditi ovde, duže ću biti i živeti ovde, raditi na košarci, daću sebe. Siguran sam da će biti rezultata, dobio sam podršku porodice i to mi je bilo najvažnije. Marko kad je čuo, rekao je ‘šta čekaš, preuzimaj to’. To je bilo emotivno, hteo je da igra za Srbiju i Jugoslaviju, ali nije imao priliku. Vera, supruga, rekla je da nemamo samo olimpijsku medalju, pa sada imamo dodatne ciljeve i motive“, opisao je ulogu sina i supruge Pešić.

BONUS VIDEO Promocija Svetislava Pešića: Košarka pripada košarkašima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar