Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Košarkaš Bruklin Netsa Kajri Irving ide u Dalas Maverikse kod Luke Dončića javili su košarkaški insajderi.

Odjeknula je pre nekoliko dana vest o tome da je Irving zahtevao trejd od uprave Bruklin Netsa, da ne bi otišao kao slobodan igrač na kraju sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Epilog je stigao brže nego što se očekivalo, pošto su se dve franšize dogovorile relativno brzo da u zamenu za Kajrija, iz Dalasa u Bruklin odu Spenser Dinvidi, Dorijan Fini-Smit, pik prve runde 2029. i nekoliko pikova druge runde. Iz Bruklina je Markif Moris otišao u Dalas.

Tako će Irving, jedan od najboljih bekova lige godinama unazad, zaigrati uz slovenačkog superstara Luku Dončića, koji je neko vreme tražio sebi ol-star kalibar podršku u timu Dalasa gde je prva violina.

Ovo znači da će Dalas probati da saradnju Dončića i Irvinga pretvoriti u „odmah i sada“ rezultat, mada je pred Lukom još mnogo godina vrhunske košarke.

Irvingov boravak u Bruklinu je bio opterećen kontroverzama, pa je dobar deo prošle sezone propustio jer nije hteo da se vakciniše protiv koronavirusa, a kasnije je bio i suspendovan jer je na društvenim mrežama ulinkovao film sa antisemitskim porukama.

Bilo kako bilo, tridesetogodišnji organizator igre zna kako se osvajaju NBA titule, jer je sa Klivlend Kavalirsima već uzeo jedan prsten 2016. u paru sa Lebronom Džejmsom.

Nakon toga je boravio u Bostonu i Bruklinu, gde je proveo vreme od 2019. do sada, sa manje ili više uspeha.

BONUS VIDEO: Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar