Evroliga Kajl Janc Papajanis
Papajani i Hajnc Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd razgovarao je sa Kajlom Hajnsom, legendom Evrolige i igračem Olimpije iz Milana u Hajnsovom podkastu "Četvrtina".

Lojd je pričao o svom iskustvu u Beogradu i Crvenoj zvezdi, a posebno su upečatljiva i neka zanimljiva iskustva koja je podelio Hajns.

PROČITAJTE JOŠ:

Kajl je pričao sa Lojdom i o tituli Toronto Reptorsa iz 2019. godine kada je Džordan bio u kanadskom timu, ali i o prelasku u Evropu i Valensiju, pa zatim u Zvezdu.

„Španija je bila dobro mesto da počnem Evroligu, imao sam dobre saigrače i trenere. Video sam i naučio mnogo. Nisam znao koliko je igra čvrsta i fizički jaka ali sam se lako prilagodio, a ljudi u Valensiji su mi to olakšali“, rekao je Lojd.

Hajns je konstatovao da mu je omiljeno kod Evrolige to što se svaka utakmica računa.

„Ovde je svaki posed ‘uradi nešto ili umri’. Takođe mislim i da je najbolji deo iskustva ovde onaj navijački. Putovanje u sve kul gradove u koje nisam ni zamišljao da ću ići, igranje u punim halama i pred navijačima u toj atmosferi prošle godine je verovatno moj omiljeni deo“, kaže Lojd.

Na pitanje o motivu za dolasku u Zvezdu, Džordan kaže da je Lorenzo Braun imao veliki udeo u odluci.

„Bilo je ludo leto, ali imam dobrog prijatelja u Lorenzu Braunu koji je igrao ovde i druge ljude koji su pričali o tome. Video sam da dođu ovde, urade lepe stvari za organizaciju i mislio sam da je dobro mesto da dođeš i pokažeš šta umeš na evroligaškom nivou. Zato sam mislio da je savršeno mesto za mene, sa stručnim štabom u tom momentu. Delovalo je kao dobra situacija i stojim iza svoje odluke, srećan sam“, objašnjava Lojd.

Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Hajns je podsetio da je Beograd košarkaška prestonice Evrope, a Džordan je postepeno uviđao šta mu se dopada u prestonici Srbije.

„Vanja Marinković, s kojim sam igrao u Valensiji je iz Beograda. Nisam znao mnogo o gradu. Prošle godine kad sam dolazio ovde i video navijače i policiju u oklopima na prilasku hali, bilo je ludilo, ali mi se svidelo. Čoveče, ludo, zbog košarke! Ali navijači znaju košarku, razumeju, pametni su i strastveni. Stalo im je“, ističe Lojd.

„A imaš li nešto o Beogradu što te je iznenadilo van terena? Što se mene tiče, ja sam ostao oduševljen posle odlaska u Beograd, kad sam video koliko je lep grad. Lepota, zamak u centru, reke, čak i hrana“, nadovezao se Hajns pitanjem.

Volden i Lojd postigli polovinu poena Crvene zvezde u pobedi nad Asvelom
Volden, Lojd i Lazić; Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Lojd tvrdi da uživa u šetnji gradom, a pohvalio je i ovdašnju kuhinju.

„Hrana je strašno dobra. Moram da vodim računa i budem pažljiv da ne jedem svu tu dobru hranu stalno. Tu ne mogu da se žalim. Imam ovde i saigrače sa koledža koje sam mogao da vidim. Oni su prihvatili njihovu kulturu i kuhinju i to i ja pokušavam da uradim“, kaže Lojd.

Namera pred ovu sezonu mu je bila da se dokaže i samom sebi, ali i onima koji konstantno sumnjaju u njegovo umeće.

Hajnsa je zatim zanimalo da dobije koju informaciju više o navijačima kluba sa Malog Kalemegdana.

„Spomenuo si i ponešto o navijačima, čuvenim pristalicama Zvezde. Koliko ti fali to što nisu tamo… To je meni jedno od omiljenih mesta za igranje. Igrao sam mnogo, mnogo odličnih utakmica tamo. Uvek u kalendaru zaokružim ‘ok, kad igramo protiv Zvezde, kad idemo u Beograd'“, otkrio je Hajns.

Lojd je dodao kako se nada da će se navijači vratiti na tribine, a napomenuo je da crveno-beli i dalje imaju dobar tim koji može da uradi mnogo toga do kraja sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar