Foto: : Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Cibone, koje sa klupe predvodi nekadašnji trener FMP Železnika Vladimir Jovanović, savladali su Zadar u meču 3. kola ABA lige rezultatom 68:67.

Ključni trenutak utakmice dogodio se na 1:03 pre kraja meča. Lopta je stigla do 18-godišnjeg Roka Prkačina koji je dve sekunde pre isteka napada uputio šut za tri poena, pogodio i Cibose odveo na pet poena prednosti, što Zadar nije uspeo da sustigne.

#related-news_0

Što se samog toka utakmice tiče, Zadar je početkom meča bio nešto bolji, imali su šest poena viška u prvoj četvrtini (12:6), potom je Cibona uspela da priđe i zadrži priključak, ali su Zadrani ponovo u trećoj deonici otišli na osetnu razliku (48:41).

Ipak, Cibona je od tog momenta zaigrala sjajno, napravila seriju 11-0, došla do 52:48, a potom trojkom Prkačina pred poslednjih 60 sekundi i potvrdila pobedu.

Ovo je Cibosima bio treći trijumf i zauzimaju čelo abaligaškog karavana, dok Zadrani drže „fenjer“ bez zabeležene pobede.

Tim iz Zagreba predvodili su upravo Prkačin sa 12 poena, Rejvers sa takođe 12, te Radovčić i Gegić sa poenom manje. Kod Zadra Uroš Luković je brojao do 16, Karder do 11.

ABA liga, 3. kolo

Petak

Zadar – Cibona 67:68

Subota

17.00 Mornar – Borac

19.00 Partizan – Studentski Centar

Nedelja

12.00 Mega – Krka

17.99 Budućnost – Split

19.00 Igokea – Crvena zvezda

Ponedeljak

18.00 Cedevita Olimpija – FMP

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar