Foto STARSPORT

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je da njegova ekipa treba da izvuče pouke iz prethodne utakmice sa Crvenom zvezdom i da se, pre svega, energetski pokaže u boljem svetlu.

„Ponoviću neke bazične stvari, ali koje su opet jako bitne za predstojeću utakmicu, kao što su bile i za prethodnu. Intenzitet kontakta, ne samo u odbrani, već i u napadu, mora da bude na najvišem mogućem nivou“, rekao je Jovanović za zvanični sajt kluba.

PROČITAJTE JOŠ...

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića trenutno zaostaju sa 1-0 u finalnoj seriji, a titulu će osvojiti ekipa koja prva dođe do dve pobede.

Jovanović je naveo da je njegova ekipa u prvom meču, kada je i uspevala da napravi dobru odbranu, „padala“ na osnovnim stvarima kao što su skokovi u napadu.

„Sa tih 10 koje su imali u prvoj četvrtini, utakmica je otišla u pogrešnom smeru za nas. Kontakt, obavezna kontrola skoka i da u svakom trenutku što se tiče napada znamo šta hoćemo i da ne uđemo u ritam Zvezde, jer to onda neće biti dobro po našu ekipu“, rekao je Jovanović.

„U svakom slučaju, treba da izvučemo pouke iz prethodne utakmice i da se pokažemo u boljem svetlu, pre svega, energetski da izgledamo bolje“, dodao je on.

Kapiten Mege Milenko Tepić rekao je da je Zvezda u prvoj utakmici od samog starta nametnula svoj ritam i da je „na svakom posedu, na svakom skoku u napadu“ bila „brža, odlučnija i agresivnija“.

„Nismo sebe doveli u situaciju da možemo da igramo smislene i organizovane napade, dok su s druge strane oni izgradili samopouzdanje skokovima u napadu i pretvorili ih u dosta pogođenih šuteva za tri poena“, rekao je Tepić.

On je naveo da veruje da će crveno-beli i sutra igrati isto ili slično kao u prvoj utakmici.

„A naša prva i osnovna stvar je da im odgovorimo na pravi način, da budemo čvršći u kontaktu, bolji u zagrađivanju, da ne gubimo glavu i da ulazimo u napade s jasnom idejom i ciljem kako da dođemo do poena“, rekao je Tepić.

„Ako uspemo u tome, možemo da očekujemo drugačiju utakmicu u odnosu na prvu. Moramo da napravimo veliki iskorak u mentalnom pristupu utakmici i čvrstini sa kojom ćemo se sigurno suočiti, moramo da toga budemo svesni, da prvo to ispravimo pa ćemo da vidimo za dalje“, dodao je kapiten Mege.

Utakmica Mega – Crvena zvezda biće odigrana u petak od 20 časova u Hali „Mega Factory“, bez prisustva publike.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar