Foto: Dragana Stjepanovic/Starsport

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović izjavio je da je Crvena zvezda jako iskusan i kvalitetan tim, koji na svakoj poziciji ima više kvalitetnih igrača.

PROČITAJTE JOŠ

„Crvena zvezda je tim koji igra na dva fronta. Evroliga i ABA liga zahtevaju potpunu ozbiljnost i sigurno im nije lako, obzirom na kadrovske probleme koje imaju, da pruže maksimum. Bez obzira na to, radi se o jako kvalitetnom i iskusnom timu gde na svakoj poziciji ima više kvalitetnih igrača koji mogu u svakom trenutku utakmice budu pojedinci na koje će tim da se osloni. Pored svih ostalih kvaliteta koje imaju, tim Zvezde krasi čvrsta odbrana iz koje prave dobar napad“, rekao je Jovanović, a preneo klupski sajt.

Jovanović je istakao i da njegova ekipa mora da bude jako fokusirana u odbrani i sa tačnom idejom u napadu.

„Treba da budemo koncentrisani jer Zvezda će znalački iskoristiti priliku ukoliko se desi pad koncentracije ili pauza u intenzitetu. Potrebno je da budemo 40 minuta jako fokusirani, kako u odbrani, tako i u zatvaranju njihovog skoka, dok u napadu moramo da budemo sa tačnom idejom da bismo imali priliku da napravimo korektnu utakmicu“, izjavio je Jovanović.

Centar Mege Karlo Matković je istakao da njegova ekipa mora da pokuša da nametne svoj ritam.

„Igramo protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje lige i sigurno nas očekuje izuzetno fizički zahtevna utakmica. Pre svega, moramo da dobro fizički odgovorimo na tu njihovu igru i da pokušamo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Pored toga, koncentracija mora da nam bude na maksimumu ukoliko želimo da dođemo u situaciju da se borimo za pozitivan ishod utakmice“, rekao je Matković.

Utakmica između Crvene zvezde i Mege na programu je u ponedeljak od 18 u hali Aleksandar Nikolić.

BONUS VIDEO Jokićev trener o Jokićevim prvim košarkaškim koracima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar