Foto: ABA liga / Marin Sušić

Trener Cibone Josip Sesar kaže da su njegovi igrači savladali strah, a onda i Crvenu zvezdu u meču 20. kola ABA lige.

Cibona je savladala Zvezdu sa 85:81 u dramatičnoj završnici utakmice odigrane u dvorani „Dražen Petrović“ u Zagrebu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vukovi“ su pobedili Zvezdu posle devet godina i to šutevima Ivana Majcunića, Krešimira Radovčića i Borne Kapuste.

„Hajedmo za početak da budemo realni i da kažemo iskreno. Ne verujem da je iko danas ko je dolazio u dvoranu očekivao ovakav završetak. Mi smo, pošto smo videli da se odvija prvo poluvreme, na klupi počeli da verujemo u to i tražili i pronalazili rešenja kako da napadamo i da branimo. Zvezda se nije snašla sa našom zonskom odbranom u jednom trenutku, a da bi se ovakve utakmice pobedile, treba imati i sreće. Tu su i ovi šutevi Majcunića, pa jedan šut Radovčića, koji smo pogodili i dali su nam krila. Već sam čestitao momcima i rekao sam, ostao sam bez reči zbog načina kako smo odigrali i kako su oni reagovali i borili se. Smajlagić je pod temperaturom, došao je na svoju odgovornost da igra. Viroza kod Ljubičića koji je sinoć odradio trening, danas nije mogao. Bundović od finala Kupa nije trenirao, došao je danas i ušao par minuta. Borna Kapusta je juče imao problem sa leđima, primio je injekciju da igra današnju utakmicu. Danas u razgovoru sa fizioterapeutom, oko deset, pola 11 sam pričao i pitao sam: ‘Šta ćemo, hoće li nas biti dosta?’, a kad je tako, onda probaš nešto što niko ne očekuje“, rekao je Sesar na konferenciji posle meča.

Ističe da je njegov tim zaslužio pobedu i zahvalio se navijačima koji su, kako je meč odmicao, takođe bivali sve više uvereni da se može pobediti.

„Sigurno da su momci imali… Treba biti iskren, kad dolaziš na ovakvu utakmicu i igraš protiv evroligaške ekipe, sigurno da je prisutan i strah od samog ulaska. Međutim, kako je utakmica odmicala, sve više smo rasli, dobijali na samopouzdanju i kad pogledate, evo poslednja četvrtina 24:14 za nas, deset razlike samo u poslednjoj četvrtini. Sigurno da je velika stvar, za mene i momke da verujemo u sve što radimo. Tim pre što znamo kakav je period iza nas i što se tiče nekih stvari nevezanih za košarku, mada je pošteno reći da je bilo i nekih utakmica gde smo stvarno loše izgledali“, rekao je Sesar.

Cibona sada ima osam pobeda i 12 poraza u 20 mečeva, a Zvezda ima skor od 17 pobeda i dva poraza jer ima meč manje.

BONUS VIDEO: Obradović o pojačanjima drugih klubova i mladim igračima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar