Foto: Tanjug/AP Photo/Derik Hamilton

Srpski košarkaš Nikola Jokić više nije prvi kandidat za priznanje MVP-ja u regularnom delu sezone.

Prva violina Denver Nagetsa je sa prvog pala na drugo mesto, pošto je Jokića na prvom mestu zamenio Džoel Embid, igrač Filadelfije Seventisiksers.

PROČITAJTE JOŠ:

Embid, koji je prošle sezone bio MVP u regularnom delu, ima 33,1 poen, uz 11,4 skoka i 6,6 asistencija.

Osim toga, Filadelfija igra u dobroj formi, pa je bilo dovoljno da u pobedi nad Vašingtonom ubaci 50 poena i preuzme lidersku poziciju.

Jokić sa druge strane ima bolje brojke u kolonama koje nisu poenterska, pošto prosečno ima 28,6 poena, 12,9 skokova i 9,8 asistencija.

Bio je i najbolji u novembru u zapadnoj konferenciji, dok je isto priznnje na istoku otišlo u ruke Džejsona Tejtuma iz Boston Seltiksa.

Iza Embida i Jokića su Šej Gildžes-Aleksander, Luka Dončić, Janis Adetokumbo, Tajris Halibarton, spomenuti Tejtum, pa onda i Kevin Durent, Lebron Džejms i Devin Buker na desetom mestu.

Embid je prošle sezone bio MVP regularnog dela sezone, ali njegova ekipa u plej-ofu nije napravila nikakav iskorak, dok je Jokić sa Denverom otišao do velikog finala i uzeo šampionski prsten, pa su mnogi počeli da kritikuju Embida da je „iskukao“ nagradu na konto toga što je zaista jedan od najboljih igrača i strelaca lige prethodnih godina, a otvoreno je pričao o tome koliko želi tu nagradu.

BONUS VIDEO: Jokić briljira u dresu Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar