Foto: Tanjug / AP Photo/Abbie Parr

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesota Timbervulvse sa 120:111 u trećem meču prve runde plej-ofa zapada NBA lige.

Nagetse je do pobede predvodio srpski centar Nikola Jokić koji je u ovoj seriji upisao prvi tripl-dabl sa 20 poena, 11 skokova i 12 asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Denver je poveo sa 3:0 u seriji i imaće šansu da posle dva dobijena meča u svojoj „Bol areni“ i sada jednog u Mineapolisu, na istom tom mestu i završi seriju.

Jokiću je ovo bio sedmi tripl-dabl u karijeri u plej-ofu i ima više takvih mečeva od mnogih ekipa, a od centara je samo Vilt Čemberlen uspešniji.

Nikola ima više tripl-dablova u plej-ofu od čak 17 ekipa, a samo osam timova ima zbirno više takvih učinaka, što je svakako veliki podvig.

Denver je tokom meča uglavnom kontrolisao rezultat, mada nije uvek mogao da iskontroliše Entonija Edvardsa, koji će tek u dolazećim godinama pokazati kakvim kvalitetom raspolaže.

Meč je rešen u donekle neizvesnoj završnici kada je Majkl Porter Džunior na asistenciju Jokića ostao u uglu na šutu za tri poena i pogodio je za 118:106 minut i po pre kraja.

Nagetsi su dotle imali i dvocifrenu prednost, ali bi je uvek ispuštali, a Minesoti se u finišu osvetilo nekoliko naivno izgubljenih lopti.

Entoni Edvards je imao 36 poena u poraženom timu, Karl Entoni Tauns 27 poena i njijh dvojica su bili i najbolji poenteri na parketu. Edvards je dodao i sedam skokova i pet asistencija, a Tauns sedam skokova. Rudi Gober je imao 18 poena i 10 skokova, a Majk Konli 12 poena.

Na drugoj strani je od Nikole efikasniji bio Porter Džunior sa 25 poena, devet skokova i dve asistencije, dok je Džamal Marej u odnosu na prošli meč malo „ohladio pušku“ i ubacio 18 poena, uhvatio šest lopti i podelio devet asistencija.

Foto: Tanjug / AP Photo/Abbie Parr

Kentavijus Koldvel-Poup je pomogao sa 14 poena, koliko je imao i Aron Gordon, dok je Brus Braun bio dvocifren sa 12 poena u timu Denver Nagetsa, koji su brzo uspeli da preokrenu ranu prednost Minesote od sedam poena.

Od 19:12 za Timbervulvse, tim iz Kolorada je došao do 26:21 i svog vođstva, ali je prva četvrtina završena u egalu 28:28, da bi Nagetsi do poluvremena išli do +13.

Imali su tada šansu da se odlepe i više i povedu ubedljivije, Minesota je stigla, u trećoj četvrtini se nastavila igra mačke i miša u kojoj se Denver „klackao“ između dvocifrene i jednocifrene prednosti i na kraju slavio.

Potencijalno poslednja utakmica u ovoj seriji se igra za dve večeri od tri časa i 30 minuta iza ponoći.

BONUS VIDEO: Sudijska greška koja je koštala Partizan petog mesta na meču Makabija i Real Madrida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar