Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Očekuje se žestoka borba.

Košarkaši Denvera su konačno saznali rivala protiv kojeg kreću u borbu za titulu. Nakon dramatičnog poraza u prvom meču plej-in turnira, ekipa Minesote je razbila ekipu Oklahome rezultatom 120:956i bez ikakve drame izborila seriju sa Denverom.

Tako nećemo gledati srpski derbi u prvoj rundi jer Oklahoma Alekseja Pokuševskog nije imala nikave šanse protiv razigranih „vukova“.

PROČITAJTE JOŠ

U tim Minesote se posle suspenzije nakon tuče vratio Rudi Gober, stara mušterija Nikole Jokića kojeg je mnogo puta nadigrao i razbio još dok je Francuz igrao u Juti.

Tandem visokih Minesote je bio nerešiva enigma za Oklahomu i konbinovano joj je ubacio uskoro 50 poena. Karl Entoni Tauns je ubacio 28 poena uz 11 skokova, a iz igre je pogodio 11 od 16 šuteva. Gober je takođe imao dabl-dabl sa 21 poenom i 10 skokova, a čak je 14 puta šutirao slobodna bacanja i uspeo je da ubaci devet.

Sjajno veče Minesote je kompletirao Entoni Edvards sa takođe dabl-dabl učinkom od 19 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Šaj Gildžeos-Aleksander sa 22 poena, ali je treći strelac lige podbacio jer je šutirao samo 5/19 iz igre. Po 17 poena su dali i Luguenc Dort i Džejlen Vilijams.

Serija Denvera i Minesote kreće u noći između nedelje i ponedeljka u 4.30 ujutru. Skor u sezoni je 2:2, a uvek su pobeđivali domaći timovi.

Na istoku je Majami nadigrao Čikago Bulse rezultatom 102:91 i zakazao duel sa Milvokijem.

BONUS VIDEO Luda završnica u Areni i slavlje Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare