Foto:Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Možda mnogi nisu mislili da će dostići ove košarkaške visine, ali bilo je i onih koji su verovali u Somborca čim je kročio u NBA

Džered Vandebilt, košarkaš Los Anđeles Lejkersa, imao je priliku da oseti kako je biti saigrač Nikoli Jokiću, pošto su zajedno bili u Denveru pre nekoliko godina.

Vandebilt je 2018. godine stigao do NBA lige kada je draftovan od strane Orlanda, ali je odmah trejdovan u Denver, gde ga je između ostalih dočekao i Jokić.

PROČITAJTE JOŠ:

U Denveru je potom proveo dve godine, a na pitanje da li je mislio da će Jokić postati ovako dobar kakav je danas, odgovorio je sledeće:

„Da, naravno. Video sam to prvog dana. Bio je drugačiji. Kada je shvatio koliko je dobar i koliki uticaj može da ostvari… Kada je bio tamo, bio je veoma fin. Sećam se da su ga svi bodrili da osvoji MVP trofej. Sećam se Vila Bartona koji bi govorio: ‘Idi i uzmi MVP, možeš da uradiš to s*anje‘. Jednom kada je shvatio i osetio da može to da uradi, bilo je gotovo. Uvek ste mogli da vidite u naznakama šta može da uradi“, rekao je Vanderbilt gostujući u podkastu „Tidal League“.

Vanderbilt ceni period u kom je sedeo na klupi više nego što je bio na terenu.

„Uvek govorim, postoji vrednost u tome da sediš na klupi. Iskustvo je najbolji učitelj. U mogućnosti si da posmatraš. Pre nego što sam došao nisu bili plej-of tim, tako da sam gledao kako preokreću sistem. Ljudi misle da je njihov put ka šampionatu počeo pre pet ili šest godina. To se nije desilo preko noći. Biti u mogućnosti da gledaš i učiš iz prvih redova, cenim to što igram više sada jer sam tada počinjao sa klupe i učio od veterana“, zaključio je Vanderbilt.

Ceo intervju sa košarkašem Lejkersa možete poslušati u videu ispod.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar