Foto: AP Photo/LM Otero

Tri najbolja tima Zapada vode borbu kao retko ko u NBA ligi. Denver, Minesota i Oklahoma imaju priliku da se nađu na vrhu Zapada i da tako obezbede prednost domaćeg terena sve do finala plej-ofa.

Ukoliko se tamo nađe Boston, on bi imao prednost jer će po svemu sudeći imati najbolji rekord u NBA ligi.

Ipak, u ovom tekstu govorićemo od ludoj borbi koja se vodi već dugo.

PROČITAJTE JOŠ

Denver Nagetsi su poraženi od Finiks Sansa prethodne noći domaćem terenu sa 104:97.

Srpski centar Nikola Jokić proveo je na terenu čak 42 minuta i za to vreme je upisao 22 poena, 10 asistencija i devet skokova, te je bio na skok od tripl-dabla.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Zanimljivo je to da je za vreme provedeno na parketu imao +/- učinak od +2, što znači da je Finiks na najbolji način uspeo da iskoristi vreme koje je Jokić proveo na klupi.

Jokić je u ovom meču i postavio rekord NBA lige i uradio ono što niko nije ranije. Postao je prvi igrač koji je tokom pet sezona zabeležio više od 8.000 poena, 4.000 skokova i 3.000 asistencija.

Ipak, sve je to bilo uzalud jer je Finiks sa sjajnom partijom Durenta naneo bolan poraz Denveru.

Nikola Jokić
Foto: TAnjug/AP Photo/LM Otero)

Dobre vesti za Denver bio je poraz Oklahome od Hjustona (126:132), što znači da su Tanderi ostali ispod Denvera, uz utakmicu manje.

Sa druge strane, loše vesti donela je Minesota, koja je slavila protiv Detroita sa 106:91.

Još uvek Denver zauzima prvo mesto sa učinkom 51-22, ali Minesota i Oklahoma imaju utakmicu manje i skor 50-22. Zaista prava ludnica na vrhu Zapada.

Kako izgleda raspored Denvera, Minesote i Oklahome do kraja ligaškog dela

Najlakši raspored do kraja sezone ima svakako Denver, ali je prva utakmica od velike važnosti. Ukrstiće mačeve Denver i Minesota tokom subote rano ujutru (02.00), nakon toga u evropskom terminu u nedelju (21.30) igraće sa Klivlendom.

Zatim redom slede okršaji sa San Antoniom, Klipersima, Atlantom, Jutom i ponovo Minesotom. Za kraj ligaškog dela Nagetsi će gostovati Sparsima i Memfisu.

Foto: AP Photo/Stephen Spillman

Meč više imaće Minesota, koja će osim mečeva sa Denverom igrati sa Čikagom, Hjustonom, Torontom, Finiksom, Lejkersima, Vašingtonom, Atlantom i ponovo Finiksom.

Najteže će biti Oklahomi pošto će gotovo svaki protivnik igrati plej-of. Sve kreće ludnicom protiv Finiksa, zatim sledi Njujork, pa Filadelfija, nakon čega Tanderi idu u gostima Bostonu.

Sledi gostovanje Šarlotu, pa utakmice sa Sakramentom, San Antoniom, Milvokijem i Dalasom.

Luka Dončić i Nikola Jokić Foto:Tanjug/AP Photo/LM Otero

Jasno je da će Oklahomi biti veoma teško da ostane u borbi za prvo mesto do kraja, što i odgovara Denveru, jer Tanderi imaju bolji međusobni skor od njih.

Borba za plej-of će takođe biti zanimljiva, a kandidati za potencijalne rivale Denvera su Golden Stejt, Lejkersi, Sakramento i Finiks.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Jokić i Porter uništili Njujork u pobedi Denvera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar