Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Nell Redmond

Papir jasno pokazuje ko je najdominantniji igrač u ligi

Denver Nagetsi suvereno drže prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, a Nikola Jokić ne prestaje da oduševljava svojim partijama, pa je nedavno stigao do jubilarnog 100. tripl-dabl učinka.

Jokićev tim je u februaru imao skor 10-3, a Somborac je blistao i približio se MVP nagradi, a prema brojkama trebalo bi da bude i najkorisniji igrač meseca u NBA.

PROČITAJTE JOŠ:

U 11 najbitnijih kategorija, Jokić je dominantan u pet. Upisao je srpski centar najviše skokova (156), deli prvo mesto po asistencija sa Trejom Jangom (112), dominantan je u +/- rejtingu (+166), a zabeležio je njaviše dabl-dablova (11) i tripl-dablova (8).

Kada Jokić upiše tripl-dabl, Denver ne gubi utakmicu i to je zaista neveorvatan podatak na ovolikom borju takvih učinaka ove sezone.

Što se tiče ostalih kategorija, Demijan Lilard je bio prvi u poenima i pogođenim šutevima u februaru, Džoš ričardson u ukradenim loptama, Voker Kesler u blokovima, Klej Tompson u trojkama, a Džoel Embid u realizovanim slobodnim bacanjima.

Ostaje da se vidi da li će NBa uručiti nagradu Jokiću kao najboljem igraču meseca i da li će mu ove brojke učvrstiti pol-poziciju u konačnoj MVP trci.

BONUS VIDEO Novi tripl-dabl Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar