Foto: youtube.com

Mnogi NBA asovi ne mare kada ekipa izgubi, ali su oni došli do neverovatnog individualnog učinka. Nikola Jokić ne spada u tu grupu igrača, potvrdio je posle Sakramenta.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić je ubacio 50 poena Sakramentu, igrao je i preko granica izdržljivosti zbog povreda i skraćene rotacije, ali to nije bilo dovoljno.

Rekord karijere neće pamtiti po lepom, a potvrdio je to ponašanjem na video konferenciji posle utakmice. Hvatao se za glavu, pa odgovarao na pitanja, prvo je bilo o agresivnosti, a često je i zastajkivao, tražeći prave reči.

„Mislim da nisam bio toliko agresivan, koliko sam bio fokusiran na igru, stvarno je moj fokus bio na visokom nivou. Imali smo nekoliko mladih momaka u meču, pokušao sam malo da im pomognem. Ne znam da li sam dobro obavio taj posao ili ne. U poslednjoj deonici sam bio malo agresivan… Pokušao sam“, rekao je Jokić.

Bilo je reči i o fenomenu Kingsa, koji su treći put pobedili ove sezone Denver.

„Imaju Foksa koji stvarno daje ritam ekipi i gura ih sjajno. Odličan je šuter i šutirali su stvarno sjajno generalno. Mi smo zaustavili Hilda, ali je Holms igrao dobro, Barns… Haliburton je bio dobar i mislim da su imali igrače koji više ubacuju.“

Nije se previše osvrtao  Jokić na MVP rasprave, i tu je počeo da govori o timu.

„Mi moramo da pobeđujemo više i da dobijamo teške utakmice. Nismo dobri koliko možemo da budemo. Ne možemo ovako da gubimo, sledeći meč je najvažniji. MVP debate? Ne znam, ne razmišljam o tome.“

Bio je Jokić blizu 46. tripl-dabla, ali su nedostajala dva skoka uz 12 asistencija i 50 poena.

„Ono što je impresivnije od tog učinka su njegov način razmišljanja i liderstvo. Znao je da nam nedostaju igrači, razumeo je važnost utakmice. Nikola je izašao i odradio svoj deo posla, nije ga bilo briga za to što je uradio. Izgubili smo, i to je jedino što njega zabrinjava“, rekao je Meloun.

Bio je to drugi težak poraz za Denver, koji je prethodno izgubio od Lejkersa. Pred kraj, Jokić je ubacio trojku da smanji na 112:107, ali je Foks uzvratio polaganjem i odveo Kingse ka pobedi.

Denver ima 12-10, a čak tri poraza delo su Kingsa.

„Treba nam više zajedničkog uloženog napora. Prvo poluvreme u odbrani i nije bilo toliko loše, ali u drugom smo izgubili ritam“, priznao je Monte Moris, koji je pokušao da zameni Džamala Mareja.

Zanimljivo je da je veliki doprinos porazu Denvera u istorijskoj noći Jokića imao momak koji je zamenio Bogdana Bogdanovića, Tajris Halibarton. On je došao do svog rekorda sezone sa 23 poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)