Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Želi Top 8 u Evroligi i titulu u ABA ligi.

Partizan se posle osam godina vratio u Evroligu, a jedan od glavnih delova slagalice za sezonu koju su navijači toliko isčekivali bio je dovođenje vrhunskih igrača. Grobare je posebno obradovala vest da su crno-beli u svoje redove uspeli da dovedu veliku zvezdu grčka košarke i kapitena Panatinaikosa Janisa Papapetrua.

PROČITAJTE JOŠ

Grk je u ekipu Željka Obradovića doneo preko potrebno iskustvo koje je ekipi bilo potrebno za prelazak na viši nivo, a iako još uvek nije dostigao nivo igara iz Atine, postao je značajan šraf u Partizanu i igrač kojem trener veruje. Pogotovo zbog činjenice da je svoj individualni kvalitet bez reči podredio ekipi.

U razgovoru za Nova.rs uporedio je igranje za dve institucije evropske košarke koje istorijski povezuje najbolji evropski trener svih vremena Željko Obradović.

„Dva velika kluba, dva sjajna kluba. Srećan sam ovde sa timom, sa svima. Nema velike razlike između Partizana i Panatinaikosa, ljudi su izuzetno strastveni. Navijači podržavaju Partizan na isti način na koji navijači navijaju za Panatinaikos i mnogo je sličnosti između ova dva kluba“.

Iako je u karijeri mnogo toga prošao, prilika da radi sa Željkom Obradovićem je šansa da i dalje napreduje.

Janis Papapetru, Foto: Starsport

„Svaki dan naučiš nešto novo. On je veoma strastven kada je košarka u pitanju i jasno je da ono što je postigao kroz karijeru govori samo za sebe. Blagoslov je za sve nas da radimo sa njim. Trudimo se da uradimo najbolje što možemo i da damo sve od sebe. Trudimo se da se prilagodimo i igramo našu najbolju košarku“.

Iako je Partizan prošao kroz veoma težak period i seriju poraza, ekipa je uspela da se podigne i sa nekoliko pobeda u Evroligi ponovo uđe u trku za visok plasman.

„Sigurno možemo da se borimo za plej-of. To je veoma važno za nas kao i titula u ABA ligi. To nam je ambicija i radimo vredno svakog dana da to ostvarimo. Neće biti lako. Svako ima uspone i padove, a mi smo se žestoko borili da izađemo iz naše loše serije i mislim da smo to uspeli zajedno, kao familija da prevaziđemo“.

Za razliku od mnogih stranaca koji prvi put dođu u Srbiju, Papaetru je kao Grk mnogo lakše uspeo da se prilagodi životu u Beogradu.

„Mnogo je sličnosti. Rekao bih da je kultura gotovo identična, hrana je slična i mislim da nije slučajno da Srbe i Grke nazivaju braćom“.

Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Neizbežna je bila i priča o navijačima. Panatinaikos je poznat kao tim koji ima jedan od najvrelijih domaćih terena, a sada se Papapetru susreo i sa podrškom „grobara“ koja je ove sezone bez konkurencije u Evropi i po broju navijača i po atmosferi koju prave.

„Što se ambijenta tiče i navijači Panatinaikosa i navijači Partizana prave neverovatnu atmosferu. Ono što rade „grobari“ se ne može porediti ni sa čim u Evropi. Mislim i da je isto i kada igrate za Panatinaikos u „OAKA“ areni. Osećamo tu strast i ljubav koju nam daju. Nadam se da ćemo uspeti da im vratimo na pravi način i učinimo ih srećnim jer su to ponosni navijači“.

Na kraju je imao i poruku na srpskom za sve kojima je crno-bela boja u srcu.

„Hvala, hvala, navijači, volim vas“.

BONUS VIDEO Trinkijeri dočekan uz aplauze u Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare