Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore)

Atlantka Houksi (9-8) savladali su Los Anđeles Kliperse (13-5) sa 108:99 na krilima raspoloženog Treja Janga koji je ubacio 38 poena.

Tim iz „grada anđela“ nastupao je bez tri startera jer su Kavaj Lenard i Pol Džordž bili odstutni zbog zdravstvenih i bezbedonosnih protokola, dok je Patrik Beverli propustio susret zbog problema sa kolenom. U Atlanti nije igrao naš Bogdan Bogdanović koji se još oporavlja od povrede kolena.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je teško. Ovako će izgledati čitava godina“, poručio je Ivica Zubac, centar Klipersa.

Istakao je da do ove godine koronavirus nije uticao na sastav tima.

„Bili smo srećni da imamo sve igrače do sada, ali tako je kako je. Moramo da se prilagodimo. Ovako će sezona izgledati za sve i mi nismo izuzetak“, rekao je Zubac.

U odstustvu startera najefikasniji u Klipersima bio je Redži Džekson sa 20 poena, osam asistencija i sedam skokova, dok je Serž Ibaka stao na 15 poena.

Deandre Hanter je ubacio 22 poena, dok je Klint Kapela došao do 13 poena i 19 skokova.

Jang je bio apsolutna zvezda susreta jer je za 48 minuta na parketu ubacio 38 poena (12/23 iz igre, 3/7 za tri), tri skoka i pet asistencija. Jedan pogodak za tri poena je posvetio Kobiju Brajantu, koji je poginuo 26. januara 2020. godine. Amerikanac je podigao dva, odnosno četiri prsta i tako aludirao na broj 24 koji je Brajant nekada nosio:

Nanizao je tri slobodna bacanja za 95:85, a Džekson je uspeo da ublaži prednost na 101:96. Kevin Hanter odgovara trojkom u četvtroj deonici. Ibaka je ubacio 13 poena u prvom poluvremenu i doneo prednost Klipersima (48:43) na poluvremenu. Jang je postigao 14 poena u trećoj deonici i tako razigrao čitav tim.

„Mislim da smo samo podigli intezitet i igrali malo jače. Ušli smo u meč gde nismo bili zaključani od prvog minuta. Trebalo je da uradimo bolji posao u napadu u prvom delu, baš kao što smo to uradili u drugom“, rekao je Jang.

Klipersi su bez Lenarda (prosečno postiže 25,9 poena) i Džordža (23,9) imali mnogo problema u napadu, što je najevidentnije bilo u šutu za tri poena. Pogodili su samo dva od prvih 11 pokušaja, a ukupno osam od 26.

NBA rezultati

Sreda

Atlanta – LA Klipers 108:99

Hjuston – Vašington 107:88

Juta – Njujork 108:94

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar