Dejan Radonjić
Dejan Radonjić; Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Od starta sezona su na Malom Kalemegdanu na titulu u ABA ligi ukazivali kao na prioritet.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da crveno-beli žele da osvoje titulu u ABA ligi, jer je motiv Evroliga.

PROČITAJTE JOŠ:

Crvena zvezda i Partizan u petak od 20 časova startuju finalnu seriju regionalnog takmičenja. Finale se igra na tri dobijene utakmice, za razliku od dosadašnjih serija polufinala.

„Zadovoljni smo takođe što smo u takvoj situaciji obezbedili prednost domaćeg terena, ali i što smo u polufinalu pobedili izrazito dobru ekipu Cedevite i tako dođemo do finala koje počinje u petak. Igramo protiv najtežeg mogućeg protivnika, ostaje nam da u finalnom meču ostvarimo ono što želimo“, rekao je Radonjić na konferenciji pred prvi meč.

Od svojih igrača očekuje da budu maksimalno skoncentrisani, a pobrojao je i neke od aduta Partizana.

„Na kraju se desilo ono što se predviđalo, da se u finalu nađu Zvezda i Partizan. Naravno, znamo da prednost domaćeg terena bude može biti jako značajan faktor, pogotovo u ovakvim utakmicama. Ekipa Partizana sastavljena je od jako kvalitetnih košarkaša, mladih, talentovanih, ekipa koja u timu poseduje igrača koji je osvojio Evrokup, koji su bili na Fajnal for Evrolige, koji svojim kvalitetom mogu da prave razliku na terenu“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starspor

„Nije to samo Panter, za kojeg smatram da je na svojoj poziciji jedan od najboljih košarkaša u Evropi. To je pokazao i pre neki dan. Tu je i Ledej, a jako dobro se sećamo i partije Avramovića. Nisu samo oni, ima tu još košarkaša, tu su i mladi koji energijom, željom i motivacijom donose dosta timu i pokazuju da je pred njima svetla budućnost. Znamo da nas čeka serija u kojoj moramo da budemo čvrsti, Partizan je u drugom meču ABA lige pokazao ogromnu čvrstinu, moramo biti spremni da igramo na taj način, da budemo jako skoncentrisani“, kaže trener Zvezde.

Na pitanje da li je najvažniji prvi meč, Radonjić kaže da je najbitniji onaj poslednji, jer njegov pobednik osvaja sve. Između ostalog i put u Evroligu.

„Želimo da osvojimo trofej, kao što znamo da hoće i Partizan, takođe bez obzira na raznorazne priče i spekulacije, da je zvanično prvak ABA – učesnik Evrolige. Ulog u ovoj situaciji je dodatno veći, svesni smo toga i nadam se da ćemo uspeti da dovoljno dobrom igrom seriju krenemo na zadovoljavajući način“, rekao je Radonjić.

Drugi meč je na programu u nedelju, a ponovo će domaćin biti Crvena zvezda.

BONUS VIDEO: Dejan Radonjić o ideji Željka Obradovića za menjanje evropske košarke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar