Foto:BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

Posle sednice Skupštine ABA lige na kojoj je, između ostalog, Crvena zvezda povukla svoje tužbe protiv lige, oglasio se i Partizan preko pravnog zastupnika Ilije Dražića.

On je govorio o svim dešavanjima sa Skupštine.

PROČITAJTE JOŠ

„Na ovoj Skupštini je posle dugo vremena ipak postignuta saglasnost oko stvari koje su bitne za ABA. Najvažnija stvar koja se desila je da je Crvena zvezda posle dugo vremena odlučila da povuče obe tužbe protiv ABA lige, da je ostala odluka da se transformiše ABA liga u društvo sa ograničenom odgovornošću, što će omogućiti da više nikad ne dođe u situacije koje su vezane za loše upravljanje ligom, jer će je voditi profesionalni menadžment, koji će za to dobijati platu, a klubovi će donositi odluke samo kao Skupština“, rekao je Dražić za „BC Partizan“.

Objasnio je nove odluke o rešavanju problema.

„Dogovoreno je da se usvoji odluka da u pojedinim slučajevima odlučuje Sportski arbitražni sud u Lozani i da prestane funkcija Predsedništva, koja neće postojati u društvu sa ograničenom odgovornošću, već će nastaviti da upravlja profesionalni menadžment.“

Dražić je otkrio i da su se svi saglasili sa odlukama, uključujući i Zvezdu i FMP.

„U međuvremenu je rešeno i još jedno važno pitanje – na poslednjim utakmicama, posebno na utakmicama sa Zvezdom i FMP je unošena konstatacija da Zvezda i FMP ne znaju po kojim pravilima igraju, osporavaju da je prvenstvo ABA lige regularno, stavljaju primedbe jer u septembru kada je doneta odluka o pravilima nisu hteli da budu prisutni i da učestvuju u donošenju odluka. Sada su se saglasili sa tim odlukama i prihvatili da je sve urađeno na legitiman način.“

Prema njegovim rečima, sledeća Skupština mora biti održana do kraja juna.

„Da bi se formalno mogla zakazati Skupština na kojoj će se svesti bilansi i da bi moglo da dođe do transformacije, predsedništvo će sazvati tu sednicu i tu je učinjen ustupak da bi to predsedništvo po redosledu koji je ranije važio i koji nije bio u skladu sa društvenim pravilima i ugovora društva. To je sada ovaj sastav, gde su i objavljena imena svih tih ljudi. Oni će se sada tu pojaviti za ovih nekoliko meseci“, završio je Dražić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar