Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Dušan Duda Ivković, proslavljeni košarkaški trener, istakao je da je za njegovog kolegu i kuma Željka Obradovića jedini pravi motiv da se okuša kao trener u NBA ligi.

Obradović je na kraju prethodne sezone, posle sedam godina, napustio Fenerbahče istakavši da u narednih godinu dana želi da odmori od trenerskog posla. Trenutno, nema nagoveštaja kakvi su planovi najtrofejnije g evropskog trenera, ali Ivković smatra da bi jedini ispravan potez bio odlazak u Sjedinjene Američke Države.

PROČITAJTE JOŠ

„Trenirao sam Željka i bio mi je pomoćnik, porodično smo prijatelji i kumovi. U skladu s tim mogu i da iznesem mišljenje da bi jedan pravi i veliki motiv za Željka Obradovića da u stabilnim i zrelim godinama nastavi da se bavi trenerskim poslom bio odlazak u NBA“, rekao je Ivković u razgovoru za štampano izdanje Nedeljnika i dodao:

„Više puta je odlazio u Ameriku i verovatno će i tokom ove prazne sezone za koju se odlučio to učiniti. Tvrdim da bi jedina prava motivacija za Željka bila da preuzme NBA tim. A tom timu to bi bila izvanredna prilika da ga uzme“.

Obradovićeva odluka da napravi jednogodišnju pauzu nije naišla na podršku Ivkovića.

„Moj predlog mu je bio da ne pravi ponovo pauzu. To nije dobro za trenere. Kada je sedeo sedam dana sa predsednikom Fenerbahčea, bio sam uveren da će da nastavi u Istanbulu. Ipak, on je prelomio drugačije i tom odlukom je i mene iznenadio. Tada sam shvatio da je u Feneru izgubio mnoge motive. Došlo je do zasićenja i u takvim situacijama treba tražiti novi motiv. Prema mom mišljenju, to je NBA“, poručio je košarkaški stručnjak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar