Foto: SRDJAN STEVANOVIC/STARSPORT

Bivši košarkaški reprezentativac Dejan Koturović nije imao sreće sa biznisom po završetku igračke karijere i nedužan je završio u zatvoru.

Trener subotičkog Spartaka Blagoja Ivić, u intervjuu za portal MVP, pričao je o razlici između košarke nekada i sada, a između ostalog, ispričao je detalje i o sudbini nekadašnjeg košarkaša Partizana.

„Sa Koturovićem sam ostao u najčešćem kontaktu. Imao je sjajnu karijeru. Tu je Goran Miljković Finac odradio strašan posao. Jeste on radio sve sa njim, ali ne previše u širinu. Svi košarkaški elementi moraju da se znaju, ali ono u čemu je Kotur bio dobar od starta Finac je doveo do savršenstva. Visina 212 centimetara, raspon ruku 220, savršen tajming i za skok i za blokadu, odlična atletika, fantastičan košarkaš“, izjavio je Ivić.

On je oduševljen Dejanovim košarkaškim osobinama, ali je istakao da Koturović nije imao sreće kao biznismen.

„Njegovi ugovori su stizali i do milionskih, verujte mi. Prvo Partizan, medalje sa reprezentacijom, Pariz, Ulker, Alba, Virtus, Taukeramika. Ma sjajna karijera. Koliko je imao sjajnu karijeru, toliko posle nije imao sreće u biznisu. Prvo je doživeo kolaps sa jednom građavinskom firmom, onda i u pokušaju distribucije Ulkerovih proizvoda na ovo područje, a na kraju ni kriv ni dužan završio u zatvoru“, dodao je Ivić.

Činjenica je i da je Koturović napravio mnogo grešaka tokom tih godina.

„Kada kupuješ auto koji košta 30.000 evra za pet, šest, sedam, onda znaš da nešto nije u redu i izbegavaš kupovinu. Ali, kada ti neko isti auto ponudi za 25.000, jer mu se žuri, ni ne pomisliš da nešto nije ok. Automobil je bio skinut sa osiguranja i u jednoj rutinskoj proveri na makedonskoj granici dolazi do komplikacija, a Kotur završava u zatvoru ni kriv ni dužan. Ali, tako je to kad si javna ličnost, razapnu te, provlače kroz novine, narod se hrani time, a čovek apsolutno ništa nije bio kriv. Za nauk svima“, zaključio je Ivić.

Dejan Koturović je karijeru počeo upravo u Spartaku, a tokom plodne karijere takođe je nastupao i za Partizan, Ulker, Albu, Virtus i Tau Keramiku, sadašnju Baskoniju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram