Ismaila Dianje
Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Akademija Real Madrida je prava fabrika košarkaških bisera.

Košarkaši Real Madrida su dobili prvi „El klasiko“ u sezoni protiv Barselone sa 86:79, a svu pažnju je privukao Ismaila Dianje.

PROČITAJTE JOŠ

Nije vam poznato ovo ime? Nije bilo ni većini navijača sve do juče, a onda se pojavio mladi centar iz Senegala sa samo 16 godina, devet meseci i devet dana i oduševio sve.

Edi Tavares nije bio na raspolaganju Ćus Mateu, pa su njegovo odsustvo morali da nadoknade Vensan Poarije (22 poena i osam skokova) i mladi Dianje.

Centar koji je pokazao zbog čega mu se predviđa blistava karijera, pa je upisao devet poena i osam skokova uz indeks korisnosti od 16. I to sve je uspeo da uradi za tek 13 minuta.

Imao je i jedno fantastično zakucavanje zbog kog su španski komentatori pali u trans.

Postao je najmlađi igrač na „El klasiku“, a popravi je Dončićev rekord za 19 dana.

Čak ni trener Mateo nije bio svestan koliko je zapravo mlad ovaj as.

„Nisam znao da ima 16 godina, stvarno to kažem. Radujem se zbog njega jer radi dobro i ovo je nagrada za njegov trud. Nisu mladi igrači ti koji ostavljaju snažan utisak, već dobri igrači. Lako je staviti dobre igrače. Sada moraju da mu se pruži kontinuitet. Da je odigrao loše, ne bi dobio toliko prilike, ali igrao je dobro. To će nam omogućiti da produžimo rotaciju“, poručio je Mateo.

BONUS VIDEO Bakljada navijača Partizana na tribinama Tašmajdana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar