Foto: EPA/MICHAEL NELSON CORBIS OUT

Kenet Farid, nekadašnji saigrač Nikole Jokića stigao je kao zamena za Nikolu Milutinova u CSKA iz Moskve i kaže da je srećan zbog nove prilike.

Farid je došao nakon što se Milutinov povredio i ističe da je kvalitet CSKA sličan onom iz najjače lige na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srećan sam što sam deo tima NBA nivoa i tako značajne organizacije kakva je CSKA iz Moskve. Raduje me što ću moći da dam svoj doprinos, pomognem da se postignu mnogi ciljevi i zahvalan sam na prilici da igram“, rekao je Farid za zvanični nalog CSKA.

„Armejci“ su se potrudili da te reči opravdaju „stotkom“ protiv vladajućeg šampiona Evrope, ekipe Anadolu Efesa koji su pobedili sa 100:96.

Farid je potpisao ugovor na dva meseca, a pojačao je tim koji je prosečno poenterski bio najefikasniji od 2015. do 2018. godine, dok je 2019. i 2021. bio drugi.

U dvomesečnom ugovoru postoji opcija da se saradnja sa 203 centimetra visokim krilnim centrom, koji po potrebi pokriva i „peticu“, bude produžena do kraja sezone.

Podsećamo, Farid je u NBA proveo veći deo dosadašnje karijere počev od sezone 2011/2012 kada je bio u Denver Nagetsima. U Koloradu je ostao do pre tri godine, a onda je bio u Bruklin Netsima, Hjuston Roketsima i Kini.

BONUS VIDEO: Gurović krio da ima slomljenu nogu u Indijanapolisu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar