Foto: FIBA.com

Košarkaši Poljske su pomalo neočekivano u četvrtfinalu Evrobasketa, u osmini finala su naišli na Ukrajinu i savladali je posle neizvesnog duela - 94:86.

Foto: Nova.rs

Videli smo sjajnu utakmicu i na početku drugog dana u Berlinu, a odličan u pobedničkom timu bio je centar Aleksander Balcerovski sa 14 poena i tri skoka.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da li igram košarku karijere? Ne znam, možda… Srećan sam što sam pomogao timu, najvažnije je da smo pobedili. Niko nije verovao u nas i srećan sam zbog svih Poljaka, ovo je sjajno“, rekao je Balcerovski srpskim izveštačima.

Nekadašnji centar Mege, koji se vratio u Gran Kanariju, vodio je žestoke duele sa Aleksom Lenom i Artjomom Pustovijem.

„U ovakvoj utakmici ne gledate koga imate ispred sebe, samo igrate. Ako imate šansu da poentirate, to i pokušajte. Ne možete gledati ko je ispred vas, jer će vas to poremetiti. Teški su protivnici, ali smo uspeli da pobedimo i to je najvažnije“.

Foto: FIBA.com

Balcerovski se osvrnuo i na sezonu koju je proveo u dresu Mege igrajući i u ABA ligi.

„Bilo je sjajno iskustvo, svi mladi košarkaši iz Mege idu u NBA ili neki drugi veliki klub. Srećan sam zbog šanse u ovom timu, što sam dobio priliku da budem prva opcija u reketu, selektor Igor Miličić i saigrači imaju veliko poverenje u mene“, završio je Balcerovski.

BONUS VIDEO: Goran Dragić o kafi sa srpskim košarkašima, otkrio o čemu je ćaskao sa Jokićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar