Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Srpski trener i selektor Srbije Igor Kokoškov rastao se sa turskim Fenerbahčeom, objavio je taj klub u utorak popodne.

Turci su javili da je saradnja prekinuta posle nešto više od godinu dana, jer je Kokoškov preuzeo klub u trenutku kada je Željko Obradović odlučio da se odmori.

PROČITAJTE JOŠ:

O ovakvom epilogu se u stranim medijima spekulisalo već neko vreme, kada se pisalo i o tome da se Kokoškov vraća u Ameriku da radi kao pomoćni trener.

Fener je već počeo da formira tim za narednu sezonu, a potvrdio je i da su ta pisanja tačna. Putem svog zvaničnog sajta je obavestio da je Kokoškov zaista dobio ponudu Dalas Maveriksa.

S obzirom na to da je sarađivao sa Lukom Dončićem u nacionalnom timu Slovenije, u Dalasu očekuju da će plodovi te saradnje da se vide i u NBA.

Kao neke od razloga što se vraća u NBA, Kokoškov je naveo porodicu, a klub je ispoštovao takvu odluku srpskog stručnjaka.

Iz Fenerbahčea poručuju i da će novi trener i stručni štab biti predstavljeni u što kraćem roku i dodaju da su se istanbulski žuto-crni profilisali kao jedan od glavnih košarkaških brendova Evrope.

Podsećamo, Željko Obradović, današnji trener Partizana je sa Fenerom redovno stizao do Fajnal fora Evrolige, a ovo takmičenje je i osvojio 2017.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar