Foto: aba-liga.com/Igokea m:tel/Marija Vuruna

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u prvom kolu ABA lige na gostovanju ekipu Igokee 81:63.

Činjenica da je ekipa trenera Duška Ivanovića na otvaranju sezone bila bez četiri značajna igrača, koja su ovog leta stigla u ekipu, Šabaza Nejpira, Adama Hange, Dejana Davidovca i Nemanje Bjelice, nije omela aktuelnog vicešampiona da dođe do trijumfa.

Pročitajte još

Na početku utakmice je Igokea pružala dobar otpor. Crveno-beli nisu uspevali da se rezultatski odlepe, a nije funkcionisao ni šut iz daljine.

Rokas Giedraitis bio je ubedljivo najbolji igrač Zvezde na početku, kao i tokom čitavog prvog poluvremena. Svojim individualnim kvalitetom uspevao je da donese Zvezdi bitne poene u nekoliko navrata.

U prvoj četvrtini, pogodio je trojku o tablu na isteku napada, nakon što mu se lopta odbila, a i na kraju poluvremena je pogodio trojku kojom je Zvezda otišla na osam poena prednosti.

Zvezda je uspela da se rezultatski odlepi sredinom druge četvrtine, ali se Igokea vratila nakon grešaka crveno-belih.

Ekipa Duška Ivanovića u dva napada zaredom je gubila loptu po prenosu na protivnički polovinu, te je tako otvarala kontre za Igokeu u vratila je u meč. Međutim, ponovo je Giedraitis bio taj koji je odneo prevagu.

U drugom poluvremenu, još jedno Zvezdino pojačanje, Majk Tobi, demonstriralo je kvalitet. Tobi je ubacio čak 15 poena u drugom delu igre.

Zvezda je sredinom treće četvrtine u potpunosti slomila otpor Igokeje. Šut za tri poena je proradio, odbrana je bila na vrhunskom nivou, i uz nekoliko raspoloženih igrača to je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf na startu sezone.

Najefikasniji na utakmici bio je Tobi sa 19 poena i osam skokova. Od saigrača pratili su ga Giedraitis sa 12 i Dalibor Ilić sa 11, dok je u redovima Igokee najjefikasniji bio Nikola Tanasković sa 16 poena i devet skokova.

Zapažen učinak imao je i Miloš Teodosić, kada su asistencije u pitanju. On je ubacio samo četiri poena za Zvezdu, ali je imao i sedam asistencija.


Igokea – Crvena zvezda 63:81 (17:20, 15:20, 13:26, 18:15)

Dvorana: Sportska dvorana Laktaši

Igokea: Bošković, Atić 4, Delanić Tanasković 16, Jošilo 2, Nakić, Nikolić 5, Gordić 9, Milosavljević 9, Karmičel, Jeremić 15, Mudi 3

Crvena zvezda: Lazarević 3, Teodosić 4, Mitrović 10, Lazić 7, Simonović 2, Tobi 19, Bolomboj 1, Ilić 11, Nedović 7, Giedraitis 12, Kuzmić, Dos Santos 3

Igokea - Crvena zvezda 63:81 (17:20, 15:20, 13:26, 18:15)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar