Foto: ABA liga / KK Igokea, Nikola Vuruna

Smanjenje plate za 50 odsto kao posledica loših rezultata.

Posle serije loših rezultata, tačnije četiri poraza zaredom, uprava Igokee reagovala je smanjenjem plata igračima za 50 odsto.

Pročitajte još

„Ja sam lično sa svakim igračem pojedinačno obavio razgovor. Sa pojedincima nimalo prijatan. Na prvo mesto ću staviti kapitena Marka Jošila, sa kojim sam razgovarao vrlo otvoreno. Ima mnogo razloga za ovu lošu seriju. Nismo imali veliki broj igrača, teške utakmice, putovanja. Na sve to, dođe nam Deda Mraz za Novu godinu i pokloni nam kaznu oduzimanja 50 odsto plate. Nimalo prijatan osećaj meni kao čoveku jer se osećam poniženo, kao da svoj posao nisam radio kako treba. Gorak ukus, ali šta je tu je“, rekao je trener Dragan Bajić.

Igokea je grupnu fazu FIBA Lige šampiona okončala na trećem mestu, tako da za ulazak u osminu finala će morati da preskoči još jednu prepreku. Hapoel je bio drugi u grupi. Sledeću utakmicu u ovom takmičenju odigraće protiv izraelskog Hapoel Holona.

„To je ekipa koja je do poslednjeg kola držala prvu poziciju u grupi za direktan plasman u TOP 16 fazu. Međutim, porazom od Ostendea su došli u situaciju da igraju razigravanje sa nama. Dobro su posloženi, sa jako kvalitetnim Amerikancima. Na prvo mesto ću staviti Reglanda koji je motor tima. Stvarno ih vodi individualnim kvalitetom i pruža sjajne partije. I ostali deo tima, sa Džonsonom, Džonsom, i sa još nekoliko Amerikanaca na spoljnim i centarskim pozicijama, sigurno će biti težak ispit za nas. Pokušali smo u ovih par dana da treniramo, budemo na okupu. Ima nas deset, pa ćemo videti šta i koliko možemo učiniti protiv favorizovanog protivnika“, istakao je Bajić.

Igokea se nalazi na devetoj poziciji u ABA regionalnoj ABA ligi.

BONUS VIDEO Šta nas čeka u sportskoj 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar