Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Legende besne zbog izjava zvezde Bruklina

Kajri Irving je ponovo u centru pažnje američke javnosti, a kao ni prethodnih godina, ni ovoga puta razlog nije njegova sjajna igra.

Igrač koji je poznat po brojnim kontroverznim izjavama i stavovima, uspeo je da po ko zna koji put šokira javnost.

PROČITAJTE JOŠ

Sada se našao na meti zbog promocije antisemtiskog filma na društvenim mrežama koji je reazbesneo mnoge navijače i legende lige.

U filmu „“Od jevreja do crn..ga: Probudi se, Crna Ameriko” iznose se brojne teorije zavere u kojima se negira „Holokaust“ i između ostalog optužuju jevreji za rasizam.

Zbog toga su i navijači Bruklina krenuli da ga kritikuju i dolaze sa majicama koje napadaju Irvinga zbog stavova, aoglasile su se i legende Čarls Barkli i Šekil O’Nil.

“Kajri Irving je trebalo da bude suspendovan… Prvo, Adam Silver je jevrejin. Ne možeš da uzimaš mojih 40.000.000 dolara, a oda da vređaš moju religiju. Imaš pravo da me vređaš, ali onda ja imam pravo da kažem: Ne, nećeš da zarađuješ mojih 40.000.000 i vređaš moju religiju. NBA je pogrešila što ga nije suspendovala”, rekao je Barkli u emisiji “Unutar NBA” podsetivši da su igrači bili kažnjavani zbog homofobnih stavova, a takođe i da bi on sam zahtevao da neko bude suspendovan i ako bi vređao crnce.

Čarls Barkli
Čarls Barkli; Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

S druge strane, O’Nil je bio mnogo kraći, ali prilično jasan.

“Nekad me boli što moramo da sedimo ovde i pričamo o stvarima koje stvaraju podele. Što moramo da odgovaramo za stvari koje je ovaj idiot uradio”.

BONUS VIDEO Bura u FSS – Zečević oštro napao Terzića: Nije izlazio iz Bjekine i moje kancelarije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar